''Био сам први српски играч у Цибони послије рата...''

''Никакви проблеми и тензије!'' Кошаркаш Приморске Марко Јагодић Куриџа, један је од најзаслужнијих за пласман клуба из Копра у АБА лигу 1, најквалитетније регионално спортско такмичење.

Кошарка 24.06.2019 | 22:45
''Био сам први српски играч у Цибони послије рата...''
Српски играч проглашен је за МВП и тиме је и те како допринео да Приморска постане део кошаркашке елите наредне сезоне.

“Наш циљ је био да се пласирамо у АБА лигу 1, а то смо и остварили. Ради се о огромном успеху за клуб, и сада је на нама да наставимо са добрим партијама наредне сезоне, и наравно ако је могуће да направимо што бољи резултат. Наравно, треба да истакнем да смо освојили и шампионат Словеније и национални куп, тако да имамо велике амбиције за будући период”, поручио је Куриџа.

Крилни центар Приморске није хтео да лицитира који су домети клуба у АБА лиги, али како је рекао циљ је да се клуб из године у годину развија и постане редовни учесник овог такмичења.

“Мислим да ће о тим стварима више водити рачуна тренер и управа, а сигурно знајући све у кубу, они ће све урадити да ми будемо конкурентни. Чињеница је да смо први пут у најјачем регионалном такмичењу, што це бити додатни мотив за све нас да се покажемо у што бољем светлу. Претпостављам да је циљ да будемо стабилни, и да из године у годину све више напредујемо. Сигуран сам да ћемо ми играчи дати све од себе да на најбољи начин представљамо клуб, али и град Копер”, наводи Куриџа.

Марко Јагодић Куриџа има само речи хвале за АБА Лигу, напомињући да може да се пореди са најјачим лигама Европе.

“Сигурно да је најбоље такмичење на овим просторима, играју најбољи клубови, а колико су доминантни показују и пример да је већина тих екипа шампион у својим националним првенствима. АБА лига је квалитетна, може да се пореди са најјачим европским лигама, што је још један плус. Сви се радујемо из Приморске што ћемо играти за најјачима са ових простора”, истакао је крилни центар клуба из Копра.

Српски кошаркаш сматра да је ова лига идеална за младе играче, који потом без проблема могу да наступају за најбоље клубове у Европи и у НБА.

“АБА лига је одлична одскочна даска за младе играче. Погледајте колико је само из овог такмичења отишло у најбоље екипе Европе, али и НБА. Талентима изузетно значи кад имају у рукама јаке утакмице, па доста њих се доказало и у Евролиги. Моје мишљење да је АБА лига из сезоне у сезону све квалитетнија и занимљивија за гледање”, додао је.

Марко Јагодић Куриџа први је српски играч који је после рата наступао за Цибону, и како сам каже то су му најбоље кошаркашке године.

“Једноставно, такве ствари у животу се дешавају. У Србији нисам прошао, стигла је понуда из Чапљине, где ме је запазио Јасмин Репеша, и препоручио ме Цибони. Гледао ме неколико пута на утакмицама и тренизима, тако сам отишао у Загреб. Тако сам постао први Србин који је заиграо за Цибону после рата. Мени су те године најлепше везане за кошарку. Никад нисам имао проблема, тензије, да ми буде нешто непријатно. Сви су се трудили да се осећам добро, био сам задовољан, само речи хвале за све у клубу и навијачима. Много сам им захвалан, волим што сам био део таквог клуба, а ко зна, можда се једног дана вратим тамо. У Хрватској сам доста времена провео током живота, рођен сам у Задру, иако тренутно живим у Новом Саду”, искрен је Куриџа.

Куриозитет за кошаркаша Приморског да је са свим клубовима у којма је играо освајао титуле најбољег у шампионату.

“Не знам шта да вам кажем по том питању. Увек сам давао свој максимум где код да сам играо. Лепо је кад се освајају првенства, сигуран сам да је сан сваког играча да буде у најбољој екипи, то импонује. Али то је све иза мене, сад се окрећем садашњости, будућности, мало ко гледа шта је било у прошлости”, додао је.

Марко је признао да му је жао што није заиграо и за неки српски клуб.

“Волео бих да сам некада играо у Србији, или у неком јачем клубу. То ми је био кошаркаски сан, али у спорту се никад не зна. Једно су жеље, друго је реалност. И даље навијам за наше клубове и драго ми је кад побеђују, као да ја играм за њих”, истакао је.

Кошаркаш Приморске верује да репрезнетација Србије може да оствари добар резултат на предстојећем Мундобаскету у Кини.

“Очекивања су велика, имамо доста квалитетну репрезентацију, врхунске играче. Свим срцем бићу уз наше момке, надати се најбољем и освајању неке од медаља”, закључује Куриџа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар