Бајерну титула, Лучић згромио Албу!

Лучић торпедовао Албу – Бајерн преокренуо -15 за титулу! Кошаркаши минхенског Бајерна освојили су титулу шампиона Немачке победом над Албом са максималних 3-0 у финалној серији.  Бајерн опет шампион - БЕЗ ПОРАЗА до титуле! Екипа Дејана Радоњића поново освојила првенство Немачке. Сјајан наступ Владимира Лучића у утакмици одлуке.  

Кошарка 24.06.2019 | 09:03
Бајерну титула, Лучић згромио Албу!
Тим који са клупе предводи Дејан Радоњић славио је у одлучујућем мечу 93:88 после продужетка.

Гости из Берлина су водили током већег дела меча, имали и 15 поена предности током трећег периода, али нису успели да изборе четврти меч.

Један од јунака Бајерна био је српски репрезентативац Владимир Лучић са 23 поена, 4 скока и 2 асистенције, без промашаја у шуту за три (4/4).

Најбоље га је пратио Нихад Ђедовић са 18 уз 6 асистенција, 15 је додао Данило Бартел, док је двоцифрен учинак имао и Стефан Јовић са 12 поена уз 6 проигравања и 5 изгубљених лопти.

Трећи српски кошаркаш из редова Бајерна Немања Дангубић је меч завршио са 4 поена. Албу је предводио Пејтон Сива са 18 поена и 5 асистенција, док је 13 додао Јоханес Тиеман.

Бајерн је боље отворио меч и повео 11:5, да би Алба преокренула крајем прве четвртине и од тог тренутка константно водила до саме завршнице.

Берлински тим је одржавао двоцифрену разлику, средином трећег периода је имао и максималних +15 (58:43), али гости необјашљиво падају у последњем периоду.

Баварци серијом 11:0 смањују на кош заостатка (64:62), да би у самој завршници и изједначили. Алба враћа предност на 76:73, али Владимир Лучић погађа тројком уз додатно бацање које не користи.

У наредном нападу промашује Сикма, Бајерн добија акцију за победу, Ђедовићу испада лопта, она некако стиже до Дерика Вилијамса који шокира арену промашивши зицер полагање уз звук сирене.

На отварању продужетка Лучић погађа нову, четврту тројку, разиграо се и Бартел, а минут пре краја Вилијамс закуцава из офанзивног скока за недостижних 86:80.

Бајерн у пенал завршници стиже до коначних 93:88 за пету титулу шампиона Немачке, другу узастопну.

На крају трагична завршница сезоне за Албу, тим из Берлина се борио за три трофеја, а на крају није освојио ни један. Претходно је изгубио финала Купа Немачке од Бамберга и Еврокупа од Валенсије.

Другу годину заредом, кошаркашки шампион Немачке је исти - Бајерн Минхен!

Трофејни стручњак Дејан Радоњић и његов тим одбранили су наслов првака у плеј-офу који су одиграли без грешке. Највећег изазивача и главног ривала победили су као и претходне противнике - 3:0 у серији.

У трећој утакмици финала, после продужетка, резултат је био:

Бајерн - Алба 93:88 (15:22, 17:24, 19:16, 25:14)

Било је драме у завршном мечу сезоне, али је епилог био исти као и у серијама Бавараца против Улма у четвртфиналу и Олденбурга у полуфиналу. 

Иако су гости из Берлина средином треће четвртине имали значајну предност (50:36 и 58:43), Бајерн је у четвртој деоници "топио" заостатак све док није изједначио два минута пре краја, тројком плејмејкера Стефана Јовића и поготком веома запаженог Владимира Лучића (71:71).

Бајерн је овим тријумфом освојио пету титулу у клупској историји (трећу у новијој, после 2014. и 2018. године). Алба има осам шампионских наслова, а рекордер Немачке је Бајер Леверкузен са 14 трофеја првака. Ипак, последњу је освојио 1996. године, а тренутно игра у другој лиги.

У фото-финишу тог квартала Нихад Ђедовић је донео вођство Бајерну (73:71), Франц Вагнер је одговорио поготком уз Ђедовићев фаул (73:74), а управо је Лучић одвео меч у продужетак, важном тројком за 76:76 - 41 секунд пре краја.

Лучић је дао тројку и на старту додатног периода, чиме је увео екипу у добар ритам, у којем се у преосталих пет минута није постављало питање ко ће победити у окршају немачких сапутника у следећу сезону Евролиге.

Бајерн: Лучић 23, Ђедовић 18, Бартел 15, Јовић 12, Вилијамс 8, Ло 6, Дангубић 4, Букер 4, Радошевић 2, Копонен 1, Кинг.

Алба: Сива 21, Тиман 13, Гифај 10, Саибу 8, Гидраитис 8, Хермансон 7, Сикма 6, Волтон 5, Ноко 4.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар