СП: Крај доминације Срба у 3x3!

Србија без финала, Летонци славили у драматичној завршници! Баскет репрезентација Србије предала је трон у полуфиналу Светског првенства 3x3.  Ништа од титуле баскеташа! Крај сна о одбрани шампионског трофеја! 

Кошарка 23.06.2019 | 18:35
СП: Крај доминације Срба у 3x3!
Орлови после три везане године неће бранити шампионску титулу на Светском првенство 3X3, пошто су уполуфиналном окршају елиминисани од Летоније резултатом 22:19.

Летонци ће у финалу вечерас играти у финалу са селекцијом САД, док ће Србија од 18.10 играти меч за бронзану медаљу.

Летонци су нас пре две године добили су нас у полуфиналу ЕП, а следеће смо им се реванширали у финалу. Ипак, сада је поново воденица отишла на њихову страну.

Србија је лоше отворила меч, али је успела да се врати у после вођства Летоније резултатом 17:10, стигне до једног поена заостатка 19:20, али је пресудила тројка Мијезиса. После три минута губили смо са 11:4, а потом и 13:4, када је било јасно да су Естонци у бољем елементу од наших репрезентативаца.

Трогодишња доминација српских баскеташа ипак није продужена!

На Светском купу у Амстердаму, наша репрезентација изгубила је у полуфиналу против Летоније и предала светску круну, коју је "држала" у претходне три године!

Српска селекција у саставу Дејан Мајсторовић, Марко Савић, Душан Домовић-Булут и Михаило Васић поражена је резултатом 22:19 и тако се опростила од титуле, коју је освајала четири пута у пет издања овог ткамичења.

Наш тим је претходно победио Турску (22:10) и Јужну Кореју (21:16) и завршио прву фазу такмичења као другопласирани у групи, иза селекције САД.

"Орлови" су у драматичној завршници поражени од Летоније 22:19 у Амстердаму.

Српски тим у саставу Душан Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Михаило Васић успео је да надокнади седам поена заостатка (6:13), али је изгубио лопту у нападу за изједначење (18:19), након чега Летонци постижу два коша и решавају меч.

Летонија ће у финалу играти против селекције САД која је у полуфиналу декласирала Пољску 22:8. Финале је од 19:30.

Србија ће се са Пољском од 18.10х борити за бронзану медаљу, која доноси место у квалификацијама за Олимпијске игре 2020.

Србија је добро отворила меч и повела 3:1, али је тада уследила фуриозна серија Летонаца 10:1, те бег на огромних 13:6.

Након што су Летонци ушли у бонус, Булут серијом добрих потеза диже "Орлове" из нокдауна, а потоим Мајстровић "двојком" враћа наш тим потпуно у живот (10:14).

Круминш "двојком" са велике дистанце преко руке чувара прекида налет Србије, али Мајсторовић опет погађа са периметра и смањује на 15:18.

Ривал прави серију грешака, што наш тим користи и "двојком" Савића смањује на 17:18, а потом Летонци праве и фаул па Србија добија прилику да изједначи или преокрене.

Међутим, Савић после тајм-аута губи лопту, а Летонци не пропуштају такав поклон и стављају тачку на меч – 19:22.

3x3 СВЕТСКО ПРВЕНСТВО, ПОЛУФИНАЛЕ:

Недеља

САД - Пољска 22:8
Летонија - Србија 22:19

За треће место:

18.10 Пољска - Србија
19.30 САД - Летонија

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар