Срећан сам што сам из Партизана отишао у Реал!

Тео ми је идол, имам нешто да питам Јокића. . .  Суперталентовани кошаркаш Реала, Марио Накић, каже да га чека још много рада како би дошао до првог тима Краљевског клуба и наставио оно што је Лука Дончић почео.

Кошарка 23.06.2019 | 17:38
Срећан сам што сам из Партизана отишао у Реал!
Искусни људи кажу да неке успомене немају цену. И, без сумње су у праву. Дечаци и девојчице окупљени на теренима кошаркашког клуба Партизан у срцу Калемегдана током сунчаног и лепог суботњег поподнева имали разлог више да покажу шта су и колико научили досад. Осим чињенице да су били учесници кошаркашког кампа Сакраментове звезде Богдана Богдановића, млади кошаркаши и кошаркашице имали су прилику да виде, упознају и друже се са асовима попут Николе Јокића, Николе Вучевића, Немање Недовића, Новице Величковића, Владимира Штимца, Радета Загорца... Укратко, стварали су слике које ће памтити целог живота.

Многи од њих, вероватно, нису били свесни да је међу свим тим звездама светске, европске и српске кошарке и неко ко је њихов стопама корачао до пре само неколико година. Марио Накић можда сада није био у центру пажње као његове старије колеге, али пошто носи етикету једног од најталентованијих кошаркаша своје генерације, извесно је да ће и рођени Београђанин једног дана постати нечији идол и узор. 

Иако је у старту био помало резервисан, успели смо да смекшамо младу наду Краљевског клуба да издвоји неколико минута и за почетак нам открије како му изгледа све оно што је Богдан Богдановић припремио за клинце на Калишу?

“Одлично је! Богданова одлука да организује овај камп само показује колико је он добар и скроман момак, јер жели да врати народу делић онога што су они њему пружили, а деци да омогући да буду део оваквог пројекта“, прича Накић и наставља:

“Лепо је видети их на теренима где смо и Богдан и ја тренирали као играчи Партизана. Могао сам овде да дођем и као учесник (смех). Камп је супер, има одличне тренере и услове“.

Повратак на ове терене вероватно ти буди посебне емоције?

“Наравно. Увек причам да ми је јако драго што сам из Партизана отишао у Реал, јер сам пре тога био у Земуну и тада нисам ни размишљао о томе да ћу доћи до Реала. Зато ми је драго што сам бар ту једну годину провео у Реалу. Велики сам навијач Партизана, отац ми је носио црно-бели дрес. Тренирали смо стално лети на овим теренима и јако ми је драго што сам могао поново да будем овде“.

Имао си изванредну сезону у опреми јуниорског погона Реал Мадрид, освојили сте европску титулу, а ти си био најкориснији играч завршног турнира. Претпостављам да су ти се сада сложиле емоције, како гледаш на све што се догодило?

“То је нешто за шта смо радили целе сезоне. Били смо фаворити пре квалификационог и завршног турнира. На Евролигин турнир долазе најбоље екипе с најбољим играчима. Прошле године смо изгубили од каснијег освајача (Ритас прим. аут.). Сваког дана смо размишљали о томе и радили да се не понови исти сценарио. Дошли смо, одиграли најбоље што можемо и сваку утакмицу смо одиграли баш, баш добро“, каже нам Накић и додаје:

“Били смо психички много јаки. Дефинитивно јачи од осталих екипа, као и индивидуално. Као екипа смо играли добро, што нам је било важно. Сезона из снова“.

После великог пробоја Луке Дончића, сада цела српска кошаркашка јавност жељно ишчекује и тебе да одеш у први тим Реала...

“Није лако! Да би се изборио за шансу у првом тиму Реала мора јако да се ради свакодневно. Мораш да будеш стрпљив, јер то је ипак Реал, клуб који је стално на врху. Остало ми је још много, много да радим како бих достигао оно што је Лука направио“.

Када си већ помињао тежак рад, видели смо да си тренирао с Милошем Теодосићем?

“Теа познајем доста дуго. Баш смо добри пријатељи. Стално, кад год могу, искористим прилику да тренирам с њим. Он је један од мојих омиљених играча и невероватан је осећај само када си на терену с једним таквим асом и ликом“.

Да ли те је Тео научио неким његовим форама и финтама?

“Од њега стварно много тога може да се научи. Много тога ме је већ досад научио. Захвалан сам и њему што ми је дао прилику да тренирам с њим. Сваки детаљ на којем смо радили ми је детаљно објашњен. Или станем па га питам, или ми он приђе и покаже на шта треба да обратим пажњу. Велики је професионалац и заиста ми је много учинио. Хвала му на томе“.

Хоћеш гледати да покупиш неки детаљ и од Николе Јокића или Вучевића?

“Морам да питам Јоку како баца оне лопте без гледања. То изгледа фантастично када се гледа са стране. Користим сваку прилику да старије и искусније играче од себе питам све што имам, како бих унапредио своју игру. То су НБА звезде, они су ово све већ прошли“.

О репрезентацији и одлуци да ли ће у будућности носити дрес Србије, Хрватске или можда Шпаније није желео. Разумели смо његову молбу да ту тему (засад) прескочимо. Биће времена да се и о томе прича...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар