Плакао сам када је Енди Мари освојио Вимблдон!

Док чека нови посао, познати фудбалски тренер Жозе Мурињо каже да ужива у тенису.

Тенис 23.06.2019 | 15:06
Плакао сам када је Енди Мари освојио Вимблдон!
Португалац је протеклих дана примећен на теренима у Квинс клубу где је имао и сусрет са бившим шампионом Вимблдона Ендијем Маријем.

Тенисер из Данблејна игра у дублу, тамо га данас у комбинацији са Фелисијаном Лопезом очекује финале и борба за трофеј, а Мурињо каже да је импресиониран британским тенисером.

"Посматрао сам његов тренинг и потом причао са њим о свему што је прошао. Било је јако тешко. Са његовим годинама, историјом, свим што је остварио, он мора да буде посебан, да је заљубљен у игру и да је спреман да би се вратио опет на терен. Уколико буде успео да заигра поново у синглу, то би било нешто заиста задивљујуће", изјавио је Мурињо.

Енди је свој први Вимблдон освојио 2013. у финалу против Новака Ђоковића.

"Заплакао сам када је Мари освојио први Вимблдон. Знам да су за те момке Вимблдон, Ролан Гарос, уствари сви велики турнири као што је за нас у фудбалу Лига шампиона. Знамо шта осећамо када је освојимо, знамо и какав је осећај када смо близу трофеја и могу само да замислим колико је њему то значило. Није у питању само Вимблдон, Лондон, град у којем живи и свим тим што значи за Велику Британију. Могу себе да замислим на његовом месту и све те емоције кроз које је пролазио. Тако да сам био емотивнији него иначе када је Енди то урадио", изјавио је бивши стратег Реала, Интера, Челсија и Манчестер јунајтеда.

Португалски стручњак је упоредио два спорта.

"Волео бих да се сви фудбалери носе са одговорношћу и притиском на начин како то раде тенисери. У фудбалу се можете сакрити иза добре игре саиграча. Ако сам штопер, могу да пребацим грешку на голмана. Ако сам нападач и не постижем голове, можда је криво крило што ми не шаље довољно центаршутева. У тенису не можете се сакрити. Сам си на терену, један на један са противником", закључио је Мурињо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар