Орлићи, хоћете кући с нулом или “само“ у дебелом минусу?!

Србија се утакмицом против Данске опрашта од Европског првенства за младе. . .

Фудбал 23.06.2019 | 15:25
Орлићи, хоћете кући с нулом или “само“ у дебелом минусу?!
Неко ће рећи да није битно, јер свакако са Европског У21 првенства 2019. носимо само лоше успомене, које чак ни евентуална победа над Данском неће ублажити. Али у спорту никад није баш сасвим свеједно.  Орлићима сигурно није. Опростити се са “нулом“ ипак би значило да Србија са Еура иде као најгора екипа на турниру. Добро би било избећи ту титулу.

Отуд ни Горан Ђоровић неће баш савим изротирати екипу. И селектор жели бар тај један бод, можда и сва три. Неке је измене ипак принуђен да изврши због повреда Вукашина Јовановића и Милана Гајића, односно суспензије Николе Миленковића.

То не оставља много дилема кад је последња линија у питању. Десно ће морати да закрпи Светозар Марковић, који је на тој позицији одиграо само неколико утакмица у Партизану. Али избора нема, јер смо на Еуро кренули са једним класичним десним беком и Марковићем и Миленковићем који могу да попуне рупу. Како ни Миленковић ни Јовановић нису на располагању нема Ђоровић избора ни кад је штоперски тандем у питању: против Данаца чиниће га Ерхан Машовић и Срђан Бабић.

На левој страни већ постоји опција, али како Ђоровић по сваку цену жели да избегне и трећи пораз најмлађи члан репрезентације Алекса Терзић неће у стартних 11, већ ће и овог пута Мирослав Богосавац бити у тиму што је наговештено и његовим појављивањем на конференцији за новинаре уочи меча. Ни међу стативама неће вероватно бити промена, Борис Радуновић ће опет бранити гол Србије.

Идемо даље, Ђоровић је током читавог мандата играо са двојицом дефанзивнијих везиста, па неће ни сада одустати, а пошто Машовић мора на штопера то значи да ће испред последње линије играти Саша Лукић и Урош Рачић.

О намери да се колико-толико часно опростимо од Трста најбоље ипак сведочи офанзивна тројка иза нападача. Немања Радоњић и Андрија Живковић би наиме и против Данске требало да почну од првог минута, док се очекује да ће једина измена бити Лазар Ранђеловић уместо Данила Пантића. То би значило да ће се капитен Живковић померити у средину терена и у складу са бројем на леђима био задужен за креацију.

На крају – нападач. Инсистирао је Лука Јовић током преговора са Реалом да му се дозволи да путује на Европско првенство и на томе му свака част, али сад би заиста било детињасто ризиковати повреду у резултатски небитном мечу. Јовић готово извесно неће излазити на терен, па ће Ђоровић бирати између Ивана Шапоњића и Дејана Јовељића, који је одиграо финиш меча са Немачком. Сада стручни штаб определио за Шапоњића.

Дакле: Радуновић – Марковић, Машовић, Банић, Богосавац – Лукић, Рачић – Ранђеловић, Живковић, Радоњић – Шапоњић.

Да не буде са нулом. И нек буде бар нека игра.

Извор: моззартспорт

Фото: УЕФА

Коментари / 0

Оставите коментар