Кошаркашице Србије убједљиве против Турске!

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је Вршцу селекцију Турске са 80:46 (22:9, 15:16, 20:12, 23:9).

Кошарка 23.06.2019 | 11:18
Кошаркашице Србије убједљиве против Турске!
Била је то једна од последњих провера за изабранице Марине Маљковић пред почетак Европског првенства.

Србија је добро почела утакмицу и већ у петом минуту повела са 11:3, а затим и 17:4. Турска је тешко долазила до коша Србије, која је из минута у минут повећавала предност и која је на крају првог периода била 13 поена - 22:9.

Кошаркашице Турске су заиграле боље у другој четвртини и серијом 10:0 пришле на 27:22, али су кошаркашице Србије до полувремена повећале разлику на 37:25.

После пет минута игре у наставку, изабранице Марине Маљковић су направиле великих плус 21 (50:29), да би до краја још "додале гас" и одличном игром стигле до више него убедљивог тријумфа.

Капитен Србије Јелена Брукс казала је да прво полувреме "није било по плану".

"На паузи смо се договориле шта је најбоље да одрадимо за других 20 минута. Мислим да смо већину ствари исправиле у другом полувремену и самим тим, овим резултатом показале да смо много боље одиграле тај део игре", изјавила је Брукс.

Брукс је казала да је њена екипа из утакмице у утакмицу све боља.

"Да ли је то нијанса или две, битно је да смо боље. Све оно што радимо на тренингу покушавамо максимално да пренесемо на терен и мислим да нам то иде од руке. Имамо још неколико дана до почетка првенства, још неке ствари треба да исправимо и да се спремимо за тај 27. јун", поручила је она.

Соња Петровић је навела да крајњи резултат не приказује најреалније ни Турску ни саму утакмицу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар