Ц. Гора и Србија да спусте тензије

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да би било најбоље да Црна Гора и Србија спусте тензије и додао да ће мишљење о ставу Венецијанске комисије о црногорском закону о слободи вјероисповести изнијети када он буде објављен.

Србија 22.06.2019 | 21:21
Ц. Гора и Србија да спусте тензије
Александар Вучић је, упитан да прокоментарише медијску кампању у Црној Гори против Србије и Срба, као и, како наводи Влада у Подгорици, позитивно мишљење Венецијанске комисије, рекао да се кампања води у Црној Гори против Србије и Срба, а у Србији се води обрнута кампања.

- Најбоље је да станемо и једни и други. Волио бих када би било могуће - нагласио је Вучић.

Додаје да му је најсмјешније када у медијима прочита да Србија води кампању против Црне Горе, а у њиховим медијима се објављује десетак страна о наводној стогодишњој српској окупацији Црне Горе.

У вези са позивањем амбасадора Србије у Подгорици Зорана Бингулца у Министарство спољних послова Црне Горе, Вучић је оцијенио да се ради о мјери за унутрашњу употребу.

- Питао ме је Дачић да шаље ноту. Замолио сам га да то не ради. Ми ћемо то чинити када буде било нешто стварно, а не због изјаве неких политичара или других. Могли би на дневном нивоу да шаљемо 15 нота. Али боље је да спуштамо тензије. То служи интересима српског народа. Подизање тензија неће никоме да послужи да живи боље ни у Пљевљима, Херцег Новом и другим местима. Треба да помогнемо нашем народу, а не да му одмажемо - поручио је Вучић.

Што се Венецијанске комисије тиче рекао је да жели да сачека закључке.

- Волим да прочитам одлуку Комисије прије него што доносим закључке -  нагласио је предсједник Србије.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драгојло

23.06.2019 05:35

Како то да се против тог спорног закона не буне Католицка црква ни Исламска заједница у ЦГ, и које био стварни власник православних цркви и манастира пре 1918?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

23.06.2019 07:22

наци компромис и измирити народ није добро да се срби и црногорци мрзи треба стиссти емоције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.06.2019 09:11

Нисам љубитељ Дјукановица,али овај сукоб је изазвала Србија и конацно Србија треба да се бори да оцува КиМ јер то се одувијек третирало као Аутономна област и треба да сто боље односе успостави са свим градјанима у Србији и покрајини КиМ и Војводина.

Name

Нисам

23.06.2019 08:19

твој фан али овај пут те подрзавам нетреба хускати брацу да пролијевају крв за оне који се такмице цији је дзип новији и скупљи знате на кога мислим. Народе опамети се вец једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

23.06.2019 09:52

ОЗБИЉНИ КОМЕНТАРИ ИМАЈУ РЕСПЕКТ АЛИ КАД ПРЕЂУ ГРАНИЦУ, КАО РЕКЛА КАЗАЛА НА ПИНКУ ОНДА ЈЕ ТО ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ.ЉУДИ ВОЛЕ ТРАЧЕВЕ,ЛАЖИ,ХВАЛИСАЊА И ТАКО ДАН ЗА ДАНОМ.СТЕКЛИ СМО ТАКАВ АМБИЈЕНТ ДО САВРШЕНСТВА.НАЈВИШЕ СЕ ВОЛЕ ГЛЕДАТИ АПЛАУЗИ,ПРАТЊА КАМЕРА ПЛАЋЕНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА.ПА И ТИТО ЈЕ ТО ИМАО. НИЈЕ МОГАО ОТИЋИ НИ У WЦ БЕЗ ПРАТЊЕ И АПЛАУЗА.ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА АЛИ ИМА ЈЕДНО ШТО ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ НИШТА НИЈЕ СПОНТАНО И СЛУЧАЈНО СВЕ ЈЕ НАМЈЕСТЕНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Ј.С

23.06.2019 09:56

Проблем је у томе сто тамо нису вјерски слузбеници него слузбеници владе као сто је рекао Мило. Србији се не свидја то сто немогу управљати са Црном Гором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много

23.06.2019 17:38

Много година су се срби и црногорци молили у истој цркви звала се спц Засто је проблем да у име мира ти исти људе да се моле у истој цркви која зове црногорска? Ја сам србин и ради мира мени не смета ало то смета цркви јер су они највеци материјалисти који су ради матријалних интереса спремни да изазову крвопролице медју брацом.

ОДГОВОРИТЕ