Готово: Рајковић у Француској за 3.000.000 евра!

Српски голман напустио Макаби! Доста је било Израела, Рајковићу - срећно у Француској! Да би напредовао у каријери, било је неопходно да оде у јачу лигу. . .

Фудбал 22.06.2019 | 19:41
Готово: Рајковић у Француској за 3.000.000 евра!
Завршена је и сага око трансфера Предрага Рајковића!

Српски репрезентативни голман наставља каријеру у француском Ремсу. Макабију ће припасти 3.000.000 евра на име обештећења, а Рајковић потписује уговор на четири године, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Дуго је владала неизвеснот око наредног клуба Рајковића који је минуле сезоне проглашен најбољим голманом израелске лиге у Макабијевом походу на титулу. Макаби је знао да мора да га прода годину дана пре истека уговора и успео је да извуче уложени новац које је пре четири године платио Звезди. Многи клубови су се помињали као заинтересовани за Рајковића. Шушкало се о Монаку, Бордоу, Рену, Валенсији, Севиљи, Удинезеу, Болоњи... На крају су четири клуба остала у трци за Рајковићев потпис: Рен, Ремс, Ваљадолид и Еспањол. 

Победио је Ремс који не претходне сезоне био једно од најпријатнијих изненађења француског шампионата и завршио је на осмом месту. Први голман Ремса у прошлој сезони је био Едуар Менди, док га је мењао Јоан Карасо који је недавно напустио клуб. Рајковић би требало да замени Мендија на месту првог чувара мреже. За Мендија се интересују премијерлигашки клубови и Марсељ после сјајне минуле сезоне. 

Рајковић је четири године провео у Израелу, а пре тога је бранио у Црвеној звезди и Јагодини. 

Најбољи голман "Мундијалита" из 2015. године коначно у једној од "лига петице".

Предраг Рајковић (24) достигао је зенит каријере у Макабију, а да би даље напредовао неопходно је било да оде у јаче такмичење и по свему судећи то ће бити Француска.

Како преноси тамошњи "РМЦ Спорт", Рајковић ће у наредним данима постати нови фудбалер Ремса који ће га Макабију платити око 3 милиона евра, док поједини извори из Француске "баратају" цифром и до читавих 5 милиона евра.

Репрезентативац Србије је од 2015. године био у Израелу када је прешао из Црвене звезде, а претходна сезона му је била можда и најбоља у каријери.

Макаби је под тренером Владом Ивићем експресно освојио шампионску титулу, а Рајковић је бранио одлично и на укупно 43 утакмице у свим такмичењима примио је само 23 гола, односно на 22 сусрета је сачувао мрежу нетактнутом.

Рајковић је до сада одигра 11 утакмица за "А" репрезентацију Србије, а у Француској ће пробати да нађе форму којом ће "истиснути" Марка Дмитровића са гола.

Ремс је прошле сезоне у Лиги 1 био осмопласиран, а на голу је стајао Јоан Карасо.

Подсетимо, за Рајковића се у овом прелазном року интересовао и Монако.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар