Кенијци обрнули игрицу!

Кажу да ново атлетско чудо има само 17! Мало ко им верује, наравно, да је Едвард Закајо Пингва тинејџер. . .

Остали спортови 23.06.2019 | 08:21
Кенијци обрнули игрицу!
Манипулације са годиштем младих спортиста није ништа ново ни у овом, нашем делу света, али и шире. Међутим, најочигледнији примери нам већ годинама долазе са Црног континента. А неки су толико смешни, да је то за неверовати.

Последњи скандал овог типа потресао је већ практично уништену атлетику (углавном системским допингом), а сумњиви  "јуноша" нам долази из Кеније. У питању је ново дугопругашко чудо Едвард Закајо Пингва за којег тамошњие власти тврде да још није ни пунолетан.

Сада можда би им и поверовали људи који су изгубили вид, али ми остали тешко. Рећи да је један од најбољих младих атлетичара света, који је почео већ да осваја медаље и на сениорским такмичењима (између осталог прошле године је са само 16 лета узео брозну на 5.000 м на Играма Комонвелта) заиста тинејџер је више него проблематично.

Наравно, нисмо ми једини који су ово приметили, те су на рачун Атлетске федерације Кеније стигле многw оптужбе, нашта су они одговорили да је момак рођен 21. новембра 2011! Случај ови, мнаравно није закључен и сада се само чека када ће бити проваљени до краја.

Да не грешимо душу, можда дечко, заправо човек заиста има само 17 година, али пати од неке болести или има неки проблем, који му пак не смета да брзо и дуго трчи, али му утиче на појаву која делује барем деценију старије од вршњака. Ако не и више.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар