ШПА: Ћао Барса, Реал Мадрид је поново шампион!

Одбрањен трон без поена Серхија Љуља! Реал Мадрид завршио посао у Барселони - ТИТУЛА! "Краљевски клуб" одбранио наслов првака. Четврти пут је шампион у последњих пет година!

Кошарка 21.06.2019 | 23:41
ШПА: Ћао Барса, Реал Мадрид је поново шампион!
Реал Мадрид влада Шпанијом!

Екипа Пабла Ласа освојила је титулу другу годину заредом, а четврти пут у последњих пет година, заокруживши тако ипак успешну сезону!

Барселона - Реал 68:74 (21:24, 12:13, 14:18, 21:19)

У динамичном четвртом мечу финалне серије, "краљевски клуб" је на терену највећег противника остварио победу која му је донела чак 35. титулу у историји!

Барселона ће остати први пратилац Мадриђана на тој, вечној листи, са скоро дупло мање - 18! 

Каталонци су играли у "Палау Блауграни" за повратак у главни град Шпаније, где су у другом мечу невероватно испустили "брејк", али уз изузетно слабу партију свог лидера Ертела (2 поена, 1/6 из игре) нису могли да се још једном супротставе Мадриђанима.

На крају меча, српски стручњак Светислав Пешић поздрављао се са играчима каталонског великана и на неки начин опраштао, јер је раније у петак објављено да ће популарни "Кари" следеће сезоне преузети неку функцију у клубу, а да ће на место тренера доћи Педро Мартинез.

После два Пешићева тријумфа у Купу краља у последњих годину и по, Мартинез ће на себе преузети задатак да прекине доминацију Реала, који је од старта четврте утакмице ставио до знања да је спреман да вечерас заврши посао.

Руди Фернандез погодио је прва три шута за три поена и увео екипу у ритам, а Факундо Кампацо је сјајним наступом (15 поена, 9 скокова, 6 асистенција) потврдио да је са разлогом добио признање "МВП финалне серије".

Свака част Светиславу Пешићу на свему што је урадио с Барселоном у ових годину и по дана, али Реал нема алтернативу у Шпанији! Чак 35. пут у клупској историји, четврта титула у минулих пет година! Да не беше Валенсије и Педра Мартинеза 2017. године, вероватно би Краљевски клуб и тада био на крову Шпаније! Барселона је пружила све што је могла у овом тренутку, али то је било само довољно за једну, Пирову победу, која неће представљати ни благу утеху после сезоне у којој је клуб ипак стао на стабилне ноге и показао да има идеју шта у будућности...

Реал је усред Блаугране славио резултатом 74:68 (24:21, 13:12, 18:14, 19:21) и то без иједног поена најбољег играча Серхија Љуља! Чак и у тим околностима, као и уз чињеницу да Џејси Керол није распалио ниједан шут са дистанце, Реал је контролисао утакмицу готово од првог, до последњег минута. Барселона је само на моменте знала да припрети и није успела да обезбеди разлику већу од два поена виђену на старту другог квартала, па се донекле овакав исход и могао очекивати. 

Страшан посао Реал је направио са Валтером Таваресом, који је командовао рекетима и био најзаслужнији за то што је мадридски гигант усред противничке авлије имао чак 18 офанзивних скокова! Чак половина их је дошла управо од горостаса родом из Капе Вердеа, док је још три ухваћене лопте у офанзиви убележио Фабијен Козер! Чудну ролу имао је Факундо Кампацо, имао својих успона и падова, али је на крају био један од најважнијих шрафова ове победе, али и целе серије! Меч је завршио с 15 поена, девет скокова и шест асистенција, док су Таварес, Козер и Ентони Рендолф имали по 10 поена. Руди Фернандез је утакмицу завршио с два поена више. Код Барселоне 16 поена убацио је Кевин Пангос, 12 је имао Крис Синглтон, а поен мање Адам Ханга.

Резултат је био отворен све до средине последње четвртине, када је Реал отишао на максималних 12 поена вишка (67:55), да би пулени Пабла Ласа до краја задржали хладну главу и привели меч готово рутинском крају.

Видећемо да ли је ово заиста била последња утакмица Светислава Пешића на клупи Барселоне, како се током дана најављивало. Подсетимо, шпански медији су уочи четврте утакмице јавили да ће Педро Мартинез од овог лета преузети Барсу, док се Пешићу спрема место у директорској канцеларији...

БАРСЕЛОНА: Синглтон 12, Ханга 11, Ертел 2, Ориола 4, Клавер 4, Пенгос 16 (4/7 за три), Рибас 4, Блажич, Смитс 3, Пустовиј, Кјурик 8, Томић 4.

РЕАЛ: Рендолф 10, Фернандез 12, Кампацо 16 (9 ск, 6 ас), Таварес 10 (13 ск), Дек, Козер 10, Ајон 5, Керол 4, Љуљ, Томкинс 6, Тејлор 2, Рејес.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар