Легенда у Дивчевом тиму!

Створио је екипу за НБА титулу! Веома познато и цењено име у "стафу" генералног менаџера Сакраменто Кингса.

Кошарка 22.06.2019 | 11:27
Легенда у Дивчевом тиму!
На дан када је Сакраменто Кингс одабрао тројицу "пикова" на НБА драфту, укључујући и Вању Маринковића, из главног града Калифорније стигла је још једна значајна вест.

Нови саветник Влада Дивца, генералног менаџера "краљева", постао је Џо Думарс (56), легендарни кошаркаш и творац шампионског тима Детроит Пистонса са почетка 21. века!

После велике каријере, коју је провео само у Детроиту, Думарс је постао председник кошаркашких операција Пистонса уочи сезоне 2000/01 и две године касније изгласан је за најбољег оперативца лиге. У међувремену је формирао шампионски тим и 2004. године је постао први афроамерички генерални менаџер чија је екипа освојила НБА титулу.

На том путу је користио играче које су други тимови отпуштали или склањали на страну. Уз њихову помоћ је градио екипу која је у сезони 2005/06 остварила феноменални учинак од чак 64 победе и само 18 пораза уочи плеј-фа. Такође, његови Пистонси су шест узастопних година играли финале Источне конференције, све до сезоне 2008/09, када их је "почистио" Лебронов Кливленд.

Наравно, за Думарса се везује и податак да није био превише успешан на НБА драфту, пре свега због чињенице да је 2003. године одабрао Дарка Миличића као другог "пика" и довео га код тренера Лерија Брауна који није имао намеру да пружи српском центру значајну шансу.

Думарс тада није одабрао Кармела Ентонија, Криса Боша или Двејна Вејда, као што 2011. године није довео у Детроит Кембу Вокера, Клеја Томпсона, Каваија Ленарда или Николу Вучевића, већ Брендона Најта, Кајла Синглера и Вернона Маклина.

Члан "Куће славних" напустио је Детроит 2014. године, после 14 година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар