Одређен притвор оцу матуранта

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Игору Стаменковићу, осумњиченом за крађу тестова са мале матуре.  

Србија 21.06.2019 | 16:10
Одређен притвор оцу матуранта
Како сазнајемо, Стаменковићу је притвор одређен како не би утицао на свједоке и из бојазни да може поновити кривично дјело, пише Блиц.

Он се на данашњем саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранио ћутањем.

– Он је искористио своје законско право да не износи одбрану – прецизирао је за Тањуг његов бранилац Димитрије Илић.

Стаменковић се терети да је извршио кривично дјело повреда тајности података у стицају да кривичним дјело одузимање туђе ствари.

Полиција је раније саопштила да се он сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике. 

Након тога је, како се сумња, отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примјерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Полиција је навела да је осумњичени то урадио како би тест однио сину, који је матурант једне основне школе у Београду и му помогао да лакше положи завшрни испит.

Такође, како додаје полиција, сумња се да је уз помоћ сина, рјешени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ вајбер а, дјелили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Полиција је навела да је осумњичени то урадио како би тест однио сину, који је матурант једне основне школе у Београду и му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, како додаје полиција, сумња се да је уз помоћ сина, рјешени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ вајбера, дијелили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

21.06.2019 20:47

Ето тако ти је то. Сад би сви требали у затвор заједно с њим, кад су знали узети и искористити га. Овако он у затвор и за себе, па и за њих. Кад је већ узео тест, што се није стиснуо и он и син му. Шта рећи да се човек не огријеши, али фино испаде да је лакши пут гори од тежег 1000 пута.

ОДГОВОРИТЕ