СП: Три на три за четвртфинале!

Репрезентација Србије у баскету данас игра против Турске и Јужне Кореје.

Кошарка 21.06.2019 | 14:07
СП: Три на три за четвртфинале!
Првог дана Светског првенства у Амстердаму, наши баскеташи су имали половичан учинак. Због тога данас не би смели да допусте нови кикс, како не би угрозили пласман у даљи ток такмичења. Србија је иначе четворостуки узастопни освајач овог такмичења, а из године у годину је наступала у мање више сличном саставу.

Добро је познато да се на првих десет места светске ранг листе налазе само баскеташи из Србије. Зато су и пре почетка такмичења, ови момци били проглашени за главне фаворите за освајање пехара у Холандији. Међутим, да неће све тећи „као и мед и млеко“ уверили смо се првог дана такмичења.

Србија се у првом мечу састала против САД-а. Американци, руку на срце, нису играли у најјачем саставу, али су ипак успели да покажу зубе и дођу до веома вредне и прилично шокантне победе. Славили су резултатом 21:16, а Булут и дружина нису успели да пронађу решење за веома расположену репрезентацију са америчког континента.

То је значило да у другом мечу против Холандије, који је био реприза прошлогодишњег финала, Србија нема право на грешку. И она се није десила, пошто су наши момци сјајно одреаговали и славили резултатом 18:14 против домаћина.

Данас на тапету имају два објективно слабија противника из ове групе, па се може рећи да би кикс стварно био раван чуду. Прво ћемо укрстити копља са селекцијом Турске у раном послеподневном термину (16.00), да бисмо касније вечерас играли против Јужне Кореје (20.30). Ни против једних, ни против других Србија није раније играла на Светским првенствима.

Иначе, меч долази након објаве да је Душан Булут морао да одустане од наступа у „Биг 3“ лиги због наводних санкција које је ФИБА предвидела за свакога ко би се опробао у овом такмичењу. То би аутоматски значило повлачење из репрезентације, што рођени Новосађанин није желео ниједног тренутка да доведе у питање. Пошто се око свега овога подигла огромна прашина, на крају се огласила и кровна организација наводећи да ће баскеташи ипак смети да играју у овом такмичењу и да се она неће мешати у то питање.

Надамо се да ће то бити само додатна мотивација за Булута и остале, те да ћемо на крају дана причати о наредним противницима у нокаут фази такмичења.



Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар