Владимир Стојковић је слободан играч!

Једног дана стопама стрица! Млади голман Спортинга тренира у Србији у ишчекивању новог ангажмана, а његово име помиње се и у круговима блиским Партизану.

Фудбал 21.06.2019 | 13:48
Владимир Стојковић је слободан играч!
Наставак династије. Предодређен да буде голман. Отац Владан му је стајао међу стативама, стриц истог имена и презимена је дуже од деценију најбољи чувар мреже у Срба и једино логично – зато смо и одабрали тај наслов – био је да момак из „класе 1996“ крене истим стазама.

У међувремену је Владимир Стојковић Млађи све време био у Спортингу, бранио за млади тим у Другој лиги, међутим, овог лета ће, сва је прилика, напустити Лисабон. Истекао му је уговор са Лавовима, а услови које су му Португалци понудили поводом наставка сарадње нису довољни и делује да је после дугогодишњег стажа у млађим категоријама време за нови изазов. Где – још се не зна, али...

Посебно интересантно делује што је Владимир Стојковић одабрао да се за нову сезону, гдегод да је започне, спрема у Србији. Тренира и чека позиве заинтересованих клубова, а занимљиво је да се његово име и презиме у последње време помиње у круговима блиским Партизану. Иако црно-бели имају голмана – и то каквог – иако имају и резерве у виду Филипа Кљајића, Немање Стевановића и Александра Поповића, провучена је идеја да би за нека будућа времена било корисно да покушају са још једним, да га пробају, па ако се покаже, да добију голмана за наредну деценију.

Тим поводом МОЗЗАРТ Спорт је контактирао Владимира Стојковића Старијег, стрица младог голмана.

„Тачно је да је братанац тренутно у Србији и да се спрема за нову сезону. Да не испадне да га хвалим или препоручујем, јер то никад не бих дозволио себи. Не бих ни сина протежирао, волео бих да се Владимир избори без ичије помоћи, као што сам ја кроз каријеру чинио, да покаже колико вреди, а стварно мислим да може да направи фину каријеру. Иза себе има 50-ак утакмица у јаком такмичењу какво је Друга лига Португалије. Добро се развија и било где да оде, битно му је да брани“, појаснио је Стојке.

Стојковић Млађи поседује и португалски и српски пасош, а већ је добијао позиве за млађе селекције Србије, па је јасно коју је државу одбрао у фудбалском смислу. Осим тога, поседује сјајне физикалије (193 цм, 88 кг).

„Често сам на вези са Радосавом Петровићем, без устезања га питам како мали напредује, јер знам колико је Раћа правичан. Да не залазим у то шта је рекао, могу само да кажем да ме „извештаји“ бившег саиграча чине поносним“, додаје Партизанова „јединица“.

Мада се име Владимира Стојковића Млађег у и око Хумске засад помиње стидљиво, има логике да баш он, пре или касније, стигне у Партизан. Бар за време мандата Сава Милошевића. Актуелни тренер је неколико пута рекао да ће покушати да ангажује заборављене или фудбалере који су рано напустили Србију, као што је био случај са Домиником Дингом, на сличан начин покушава да ангажује и Рајка Брежанчића, а без обзира што је 22-годишњи голман рођен у Португалији, можда баш он настави династију.

Једног дана.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар