ЛН: Орловима порасле амбиције!

Лисинац појачање за Милано! На старту четврог викенда Лиге нација у граду моде селектор Никола Грбић рачуна на средњег блокера Трентина, а ту је и либеро Негић. Први ривал домаћин Италија која такође не игра у најјачем саставу.

Остали спортови 21.06.2019 | 13:29
ЛН: Орловима порасле амбиције!
После очајног старта Лиге нација и четири пораза, од тога три у Новом Саду, одбојкаши Србије су заиграли много боље. Чета Николе Грбића је остварила пет везаних победа, од тога четири после драматичних пет сетова и амбиције су порасле. Сада ни завршни турнир у Чикагу наредног месеца није далеко.

У односу на састав претходног викенда у Португалији направљено су две измене. Пут Милана су кренули средњи блокер Срећко Лисинац и либеро Стефан Негић, док су се у Србију вратити Невен Мајсторовић и коректор Душан Петковић. Подсетимо, нису играли још наши најбољи играчи: Алексндар Атанасијевић, Марко Подршчанин, Урош Ковачевић, Марко Ивовић...

Први ривал данас (20.00) је домаћин Италија која има два тријумфа више од наше селекције и граби ка Ф6. Азури такође нису играли у најјачем саставу досадашње такмичење, али су показали одличну игру. Нема Ивана Зајцева, Османија Хуанторене, али је и даље то јак састав који предводи техничар Трентина Симоне Ђанели.

Пред старт турнира у Милану селектор Никола Грбић рекао је да је циљ да екипа настави да се уиграва и да ће предстојеће три утакмице у Италији бити права прилика за то. Осим Италија, противници ће бити још Аргентина и светски шампион Пољска.
„Чекају нас заиста тешки противници. Практично нема слабе екипе. Сваки викенд мењамо играче, сви добијају прилику да проведу време на терену и мислим да је то планирано од почетка. Резултат и терен ће показати докле ће то да нас доведе“, рекао је Грбић.

Последњи сусрет ових репрезентација припао је Србији прошле године на Светском првенству и Италији. Било је убедљивих 3:0.

У другом мечу у граду моде Пољаци су фаворити против Аргентине иако светски шампион не игра у најјачем саставу ово такмичење. Нема Бартоша Курека, МВП Светског првенства у Италији и Бугарској 2018. године, а право играње за Пољаке добио је и сјајни Вилфредо Леон, рођени Кубанац, али ни њега није било досад у репрезентацији.

Иранци су хит такмичења. После девет кола изабраници некадашњег селектора Србије Игора Колаковића су лидери. Други викенд узастопни играће на свом терену. Прошлог викенда су били домаћини у Урмији, а сада се караван сели у Ардабил. У Ирану је одбојка веома популарна, пуне трибине биће седми играч азијске селекције. Дебитант у овом такмичењу Португалија тешко може да очекује бодове против разиграних Милада Ебадипура и другова.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Први критеријум код редоследа репрезентација је број победа, па тек онда број бодова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар