Звездина потрага за крилом...

Ранђеловић засад отпао, занимљив Србин са аустријским пасошем. . .  „Лазара Ранђеловића после Првенства Европе чекају обавезе у Олимпијакосу. Његов долазак није реалан“, поручио Звездан Терзић.

Фудбал 21.06.2019 | 15:04
Звездина потрага за крилом...
Ту су Марин, Бен, Вукановић, Јевтовић, Јирка, Вељко Симић. Све играчи који у систему Владана Милојевића могу да одговоре захтевима на крилној позицији. И поред тога постојале су индиције да је Црвена звезда више него заинтересована да доведе на једногодишњу позајмицу фудбалера Олимпијакоса Лазара Ранђеловића.

Била су то више надања, али су после неколико телефонских позива одговорни са Маракане почели да одустају од идеје довођења доскорашњег члана Радничког из Ниша. Бар засад.

„Ранђеловића после Првенства Европе чекају обавезе у Олимпијакосу. Његов долазак није реалан“, кратко је прокоментарисао генерални директор Звездан Терзић, уз додатак да Јевтовић до даљег остаје на Маракани.

Међутим, у Љутице Богдана су наставили да трагају за играчем сличног профила. Круг потенцијалних појачања, која могу да буду ословљена и са залогом за будућност, проширио је Србин са асутријским пасошем Стефан Савић. Реч је о момку који може да игра на све три позиције иза шпица, а последње две сезоне провео је у Олимпији из Љубљане. И одиграо више него солидно. На 48 званичних утакмица у свим такмичењима, у последњих 12 месеци, постигао је 12 голова и уписао девет асистенција. Био је један од најбољих играча Змајчека. Рођен је у Салцбургу 1994. године и готово цео живот је био везан за Моцартов град. Фудбалску азбуку је изучавао у академији Ред Була, чак и дебитовао за први тим 2011. године. Дакле, као 17 – годишњак.

Он ипак није добио шансу у континуитету на Ред Бул Арени. Минуте је тражио у филијали Лиферингу, затим је играо за ЛАСК и Пашинг, те хрватски Славен Белупо. Тамо се у потпуности афирмисао и зарадио трансфер у Холандију. У Роди из Керкрадеа међутим није одиграо ниједан ме. Рехабилитовао се у Олимпији.

Дакле, Стефан Савић је у озбиљном фокусу људи из Црвене звезде. Питање је само хоће ли одговорни са Маракане одмах кренути у реализацију, или ће сачекати да се растерети играчки кадар. Посебно позиција крила, где има и вишка "радне снаге", па је тако у првој провери у Аустрији Ерик Јирка играо десног бека.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар