Владе Дивац: Вања ће бити НБА играч!

"Он је један од највећих талената у Европи", рекао је генерални менаџер "краљева", након што је изабрао Партизановог бека на драфту.

Кошарка 21.06.2019 | 12:13
Владе Дивац: Вања ће бити НБА играч!
Сакраменто Кингси одабрали су тројицу играча на НБА драфту одржаном у ноћи између четвртка и петка.

Као 40. "пика" изабрали су Џастина Џејмса, бека са колеџа Вајоминг. Њујорковог плејмејкера са Вирџиније Кајла Гаја добили су трејдом са 55. "пика", а српског бека Вању Маринковића узели су као 60. "пика".

Владе Дивац, први оперативац Сакрамента, вукао је те потезе и веома задовољан после драфта изашао пред новинаре.

"Јако само срећни смо јер можемо да пожелимо добродолицу Џастину, Кајлу и Вањи у породицу Сакрамента. Било је срећно вече за нас и узбуђени смо што смо добили такве кошаркаше, који одговарају нашем стилу кошарке. Срећан сам због будућности Кингса".

Потом је говорио појединачно о играчима, а Вању Маринковића представио је веома лепим речима, уз подсећање на то да је много НБА кошаркаша потекло из Партизана.

"Он је један од највећих талената из Европе. Знам га одавно. Долази из веома доброг кошаркашког програма, Боги (Богдан Богдановић) је дошао одатле, многи НБА играчи дошли су из тог програма и веома сам уверен сам да ће бити НБА играч. Има добар шут, кошаркашку интелигенцију...", изјавио је Дивац.

Такође је говорио, је и о осталим Сакраментовим изборима.

- Џастин Џејмс?

"Он је комбо бек, веома јак, веома паметан, са високим кошаркашком интелигенцијом. Дефинитивно са њим можемо да наставимо да играмо како желимо. Спреман је за НБА. Пратили смо његову колеџ каријеру и узбуђени смо због његовог доласка".

- Кајл Гај?

"Осим његовог шута не могу да кажем много, али шут му је изузетан. Он је један од најбољих шутера у овој класи. Невероватан је. Када смо га видели први пут били смо одушевљени, па смо га вратили да видимо да ли је имао среће на тој проби, али је поново погађао. Он је елитни шутер"

Према Дивчевим речима, сва тројица мораће да много раде, а одлука о њиховој НБА будућности сада је на тренеру "краљева", Луку Волтону.

"Ово је за њих узбудљив период, одабрао их је НБА тим, а пред њима је велики рад. Мораће то да заслуже, а тренер Лук ће донети одлуку", додао је Дивац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар