ЕП до 21: Живковић баш утучен...

Немамо оправдања, десиле су се грешке које не смеју да се десе.  Никола Миленковић није желео да извлачи закључке вруће главе.

Фудбал 21.06.2019 | 11:54
ЕП до 21: Живковић баш утучен...
Пре четири године се свет дивио Андрији Живковићу као понајбољем играчу омладинске репрезентације Србије на путу до титуле првака света.
Али онај брзоноги Нишлија и тадашња нада Партизана данас не личи на оно што смо сви прижељкивали. Неиграње у Бенфики је оставило трага. Живковић у два меча на ЕП у Италији није показао ништа. А очекивало се јер је био појачање из А селекције и капитен тима...

„Јако тешко ситуација. Нисмо ово желели. Уопште немамо оправдања. Знали смо против кога играмо, сви смно хтели, знали смо да су веома добри.... Нисмо се бојали и првих 15-20 минута смо одиргали кокретно. После тога су се десиле неке грешке које нису смеле да се десе. Није нам се дало. Нисмо урадили оно што смо се договорили“, рекао је видно утучени Живковић после меча. .

Изгледало је у неким тренуцима да је Живковић незадовољство изражабвао гестикулацијама на терену:

„Покушавали смо између себе да помогнемо једни други: „Пази леђа“, „са стране“, „изађи“... Лако је то да се прича, све је много теже на терену. Једноставно, нисмо се снашли. Не постоји оправдање. Морали смо много боље. Шта друго да кажем. Много нам је тешко стварно“, прилично емотивно је Живковић доживео пораз.

Подбацило је још једно појачања А селекције, Никола Миленковића. Популарни Блеки није имао много шта да каже после оваквог дебакла против Немаца. Покушавао је да остане прибран.  

„Много тежак пораз, болан. Честитке Немцима. Победио је много бољи тим. Нисмо били на близу играма у квалификацијама. За то нема оправдања. Кад смо се скупили, сви смо имали велику, велику жељу да направимо нешто велико за Србију. Момцима је много тешко, као и мени. У фудбалу се од прошлости не живи. Оставиће ово трага на нас. Морамо да гледамо даље“.

Шта даље?

„Анализу треба да оставимо за после утакмице. Вруће се главе. Сутра кад се све буде слегло, знаћемо где смо грешили. Није добро сада причати“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар