Вања изабран на драфту: "Пик" Сакрамента!

Франшиза из Калифорније одабрала Партизановог шутера као 60. "пика".

Кошарка 21.06.2019 | 10:57
Вања изабран на драфту: "Пик" Сакрамента!
И Вања Маринковић (22) постаје члан српске колоније у Сакраменто Кингсима!

Партизанов бек одабран је на НБА драфту као последњи, 60. "пик" чиме је франшиза коју води Владе Дивац стекла право да га у перспективи доведе у свој тим.

За сада, Мариновић је "краљ" на папиру, а убудуће ће од њега, његовог даљег напретка и одлуке руководства франшизе зависити да ли ће се и када придружити српској колонији у Калифорнији, коју у Кингсима чине и Пеђа Стојаковић, Игор Кокошков, Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

С обзиром на то да је "излазно" годиште, српски шутер није морао да подноси пријаву за овогодишњи драфт. 

После финала Суперлиге отпутовао је у Америку и прошле ноћи у дворани Бруклин Нетса чуо своје име, које је било последње прочитано у великој ноћи за све НБА рукије.

Подсетимо, за Маринковића је овог јуна интересовање показао и Олимпијакос, грчки великан који би могао да откупи уговор Београђанина рођеног 1997. године.

Маринковић је члан првог тима Партизана још од сезоне 2013/14, када је прикључен тренинзима под вођством Душка Вујошевића. У међувремену је био и капитен црно-белих, међу којима је тренутно играч са најдужим стажом, иако је и даље веома млад кошаркаш.

Такође, млади шутер је овим признањем стао у дугачак ред раније драфтованих Партизанових кошаркаша. Он је 13. на том списку, који чине:

Владе Дивац (Лејкерси), Предраг Даниловић (Голден Стејт), Жељко Ребрача (Сијетл), Предраг Дробњак (Вашингтон), Ненад Крстић (Њу Џерси), Милош Вујанић (Њујорк Никси), Коста Перовић (Голден Стејт), Никола Пековић (Минесота), Јан Весели (Вашингтон), Жофри Ловерњ(Мемфис), Богдан Богдановић (Финикс) и Никола Милутинов (Сан Антонио).

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко Бабић

21.06.2019 09:27

Партизан може довести десет играча али највеће појачање ће му бити ако оде Вања Маринковић.Од његове јапије само окорци.

ОДГОВОРИТЕ