Компликује се у "српској" групи: Данска добила Аустрију!

Данци нокаутирали Аустријанце и закомпликовали ситуацију у нашој групи! Млада репрезентација Данска победила је Аустрију са 3:1, у другом колу групе Б Европског првенства у Италији.  Пред меч Немачке и Србије чак три екипе имају по три бода. . .  Браво Данци, Србија остала у игри! Аустрија поражена, Орлићи поново имају све у својим рукама. . .

Фудбал 20.06.2019 | 20:51
Компликује се у "српској" групи: Данска добила Аустрију!
Апсолутни херој Данаца био је резервиста Сков Олсен, који је прво у 77. минуту асистирао Мелеу за вођство, а потом је сâм у 93. минуту ставио тачку на меч.

Трећи погодак Данске био је посебно леп, пошто је Сков изузетно прецизним ударцем у даљи угао савладао Шлагера.

Аустрија је пропустила велики број шанси, од којих се издваја пенал у 73. минуту, који је промашио Баумгартнер.

Ситуација у групи Б сада се доста закомпликовала, пошто три репрезентације имају по три бода. Наша, селекција Србије, нема ниједа бод, али ће против Немачке од 21 сат имати шансу да то промени.

Закувало се у Групи Б! А тек ће се опасно закувати уколико Србија касније вечерас савлада Немачку! У трећој утакмици другог кола на Европском шампионату у Италији Данска је тукла Аустрију са 2:1 и колико-толико поправила шансе Орлића да се нађу у полуфиналу овог турнира. Наравно, све то под предусловм да изабраници Горана Ђоровића победе младе Панцере. Да су којим случајем Аустријанци добили Србија би и пре утакмице са Немачком остала без шансе да се докопа прве позиције (остала би теорија да даље можемо као најбољи другопласирани тим), овако смо и даље у игри. 

Јунаци овог данског тријумфа су сјајни леви бек Јоаким Меле, двоструки стрелац, односно голман Лестера Данијел Иверсен који је у кључним тренуцима, при резултату 1:1, одбранио пенал Криштофу Баумгартлу. Никако не треба заборавити ни резервисту Андреаса Сков Олсена, 19-годишњег момка који је покзао да се за њега не занимају тек тако Тотенхем и Евертон. Десно крило Нордсјеланда направио је сјајан бег пре него што је асистирао Мелеу за други гол, а онда у судијској надокнади сам матирао голмана Аустрије за коначних 3:1. И то на мајсторски начин.

Јоаким Меле донео је предност Данцима у 33. минуту, након лепе соло акције у којој је најмање изгледао ка бек. Били су то потези достојни квалитетног крила, уз реализацију класног центарфора. Аустријанци су од тог момента заиграли боље, успели да поравнају поготком капитена Линхарта у првим минутима другог дела, а онда и да преузму конце игре у своје руке. 

Као награда стигао је пенал због оштрог старта Нилсена над Хорватом. И онда велика грешка - ако је то уопште буила његова одлука - селектора Аустрије Вернера Грегорича. Пенал туче играч који тек ушао у игру - Криштоф Баумгартл. Ударац чак и није био толико лош, али Иверсен се извио и одбранио. 

Тог момента психолошка предност прелази на страну Данаца, Аустријанци падају и све одлази у потпуно другом смеру. 

Меле у 77. за 2:1 и поменути Сков Олсен дивно за коначних 3:1. 

Данска је лагано изгубила од Немачке пре три дана (3:1), али се ове вечери у Удинама "вратила у живот" тако што је одржала фудбалску лекцију Аустријанцима који су у првом колу били бољи од Србије (2:0), укључивши се равноправно у борбу за пласман даље.

Уз два гола левог бека Јоакима Мелеа (33. и 77. минут), односно мајсторску партију Андреаса Скова који је тријумф учинио лепшим "кифлом" у другом минуту надокнаде:

ДАНСКА - АУСТРИЈА 3:1 (1:0)

Евидентно је било колико Аустрији фали повређени Ханес Волф, коме је сломљен зглоб ноге на мечу против Србије, тако да им је фалило креативности у последњој трећини терена, док је и одбрана деловала збуњено када је Меле, фудбалер Генка, поентирао за вођство Данаца.

Лајнхарт је почетком другог полувремена (47') с прве стативе смањио предност, да би Брун Ларсен довео Данце поново у вођство недуго потом, али је гол поништен.

Прилику за преокрет имали су Аустријанци у 71. минуту када им је досуђен једанаестерац, међутим шут Баумгартнера је прочитао високи голман Иверсен, да би у 77. минуту Меле утрчавањем из другог плана још једном довео Данце у вођство, на пас стрелца трећег гола - Скова.

Ситуација у групи "Б" сада је веома занимљива, три тима имају по три бода (Аустрија, Данска, Немачка), тако да Србија вечерас мора да победи "панцере" да би остала у игри за пролаз.

Даље пролазе првопласирани и најбољи другопласирани у све три групе.

ГРУПА "Б", 2. КОЛО

Данска - Аустрија 3:1 (1:0)
/Меле 33, 77, А. Сков 90+3 - Лајнхарт 47/

21:00 - Немачка - Србија

ТАБЕЛА: Немачка (-1) 3, Данска 3, Аустрија 3, Србија (-1) 0.

Последње коло (23. јун): Србија - Данска (21.00), Немачка - Аустрија (21.00).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар