Добре ствари не треба мијењати!

Ајакс и Тен Хаг - прича која траје! “С много оптимизма чекамо године које долазе”, поручио је Марк Овермарс.

Фудбал 20.06.2019 | 19:30
Добре ствари не треба мијењати!
Финале Лиге шампиона и дупла круна најбоља су референца за сваког тренера, а Ерик тен Хаг је после магичне сезоне где је умало покорена и Европа добио награду за страшан рад и велики уложени труд. Како је објављено на званичном клупском сајту, Ајакс и Тен Хаг продужили су сарадњу до јуна 2022. године, што значи да је одлични стручњак добио још две сезоне више на постојећи споразум две стране.

Ништа се мање није ни очекивало после свега што је Тен Хаг урадио за Ајакс у годину и по дана рада у Амстердаму. Не само што је Ајаксу вратио препознатљиви идентитет и фудбал који је целе године остављао Европу без даха, већ је био надомак освајања Лиге шампиона, чиме би на савршен начин био заокружен један леп циклус. Овако, Ајакс је после ове сезоне јачи за трофеј у националном Купу, као и за још једну титулу првака Холандије, после чак пет година чекања.

Осим тога Тен Хаг је урадио велики посао и око промоције највећих клупских бисера. Френкија де Јонга и Матијса де Лихта подигао је на ниво најбољих фудбалера на својим позицијама, док је Душана Тадића препородио у једног најатрактивнијих креатора игре у Европи тренутно. Такође је промовисао и играче попут Донија ван де Бека, Нусаира Мазрауија, Давида Нереса, док је и Хаким Зијеху драстично подигао цену. Због тога што одлично познаје Ајаксову филозофију, његов задатак у наредним годинама биће да у првим тим имплементира још већи број клупске деце.

“С много оптимизма чекамо године које долазе”, поручио је директор Марк Овермарс, свестан да у овом моменту Ајакс не може да има бољег стратега:

”Јако је битно за нас што имамо тренера који је врло активан у свом послу и што је имао овако успешну сезону. Желимо да градимо будућност на таласу свега што смо урадили. Неће бити лако, јер ће нас вероватно напустити неки од водећих играча, али надамо се да ћемо издржати. Ерик је вратио веру у овај тим и ми му бескрајно верујемо”.

Своје задовољство није крио ни Тен Хаг.

”Иза нас је фантастична година и сви желимо да идемо корак више. Да стално напредујемо и идемо напред. Резултати које смо постигли су одлични. Чека нас ђаволски посао да све ово поновимо. Али, наши циљеви су јасни”, поручио је 49-годишњи Холанђанин и додао:

”Јако сам срећан што смо обновили сарадњу, јер је она врхунска на свим нивоима клуба. Ајаксов стил фудбала ми много одговара, као и моја филозофија Ајаксу. Драго ми је што имамо тако добру конекцију”.

Одличан посао за Ајакс!

Извор: моззартспорт

Фото: ајаx.нл

Коментари / 0

Оставите коментар