Садашњост и будућност српске кошарке...

На једној фотографији! Капитен репрезентације Србије Милош Теодосић је у пуном тренингу уочи престојећих припрема националне селекције.  Марио, има времена да заиграш с идолом! И ово је сигнал да талентовани кошаркаш Реала "нагиње" дресу репрезентације Србије, али да не срљамо. . .

Кошарка 20.06.2019 | 17:55
Садашњост и будућност српске кошарке...
О томе да доскорашњи кошаркаш Лос Анђелес Клиперса вредно ради како би што спремнији ушао у рад са репрезентацијом сведочи и фотографија коју је објавио млади играч Реал Мадрида Марио Накић.

"Идол", кратко је написао некадашњи јуниор Земуна и Партизана.

Накић борави у свом родном граду, а претходно је посетио и четврту утакмицу финалне серије плеј-офа домаћег шампионата између "свог" Партизана и Црвене звезде.

Велика нада мадридског клуба би могла да заигра за репрезентацију Србије у будућности, али је селектор Александар Ђорђевић апеловао на јавност да не врши притисак на дечака рођеног 2001. године:

''ШТА буде одлучио и КАДА се буде одлучио, сигуран сам да ће млади играч Марио Накић то јавно и рећи... овако се само навијачки "преводе" наши фамилијарни, пријатељски односи и лепо Мариово васпитање... на погрешан начин се сви заједно боримо за њега у интересу српске кошарке...''

Није још дефинитивно "пресекао" за коју репрезентацију ће играти у будућности, али све је више сигнала да суперталентовани Марио Накић највише "нагиње" Србији.

Син бившег кошаркаша Ива Накића, који може да бира између Србије, Хрватске и Шпаније, прошлог месеца изазвао је пажњу медија када се фотографисао са селектором "орлова" Сашом Ђорђевићем, а који је на свом профилу на Тwиттеру и поделио њихов сусрет.

"Све честитке сине... чекамо те!", написао је тада Ђорђевић и одмах се свима учинило да је то било коначно Накићево "ДА" репрезентацији Србије.

Дан касније Саша Ђорђевић демантовао је медије и казао да Марио и даље није изабрао за коју репрезентацију ће играти, као и да је одлука на њему, поручивши да се "на погрешан начин боримо за њега".

Од тада се није ништа променило, Марио Накић је и даље неопредељен, али то што се све више дружи са легендама српске кошарке - можда нешто и говори.

Овог поподнева млади кошаркаш Реал Мадрида поделио је на свом Тwиттеру фотографију са капитеном репрезентације Србије Милошем Теодосићем, који се припрема за наступ на Мундобаскету са "орловима", назвавши га идолом.

Да не прејудицирамо ништа, али српском плеју су "тек" 32 године, и даље Накић може да заигра са својим идолом у истом дресу.

А и пунолетство је прославио у Београду...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар