ЕП до 21: Како Нијемци виде Орлиће...?

Олуја у нападу и брза крила, али без плејмејкера, са суперлигашким бековима. . .  Угледни Кикер сецирао екипу Горана Ђоровића. . .

Фудбал 20.06.2019 | 15:04
ЕП до 21: Како Нијемци виде Орлиће...?
Утисак са стране: Немци прилично самоуверени, на граници ароганције пред меч са Србијом. Негде отприлике колико и ми сами пред дуел са Аустријом. Нама то се такав приступ обио о главу, надамо се да ће и Панцерима, јер у текстовима уочи утакмице другог кола Европског У21 првенства у Италији и Сан Марино провејава толика доза оптимизма да се чини да су Немци већ унапред уписали бодове.

Наравно, после лоше игре против Аустрије нисмо ни могли ништа друго да очекујемо, а оно што не бисмо смели да претпоставимо је да ће педантни и дисциплиновани Немци неозбиљно схватити вечерашњи судар у Трсту (21.00, РТС). Просто – Немци су то. Али могло би да буде корисно знати шта то Немци виде у нама, кога се прибојавају и које ће мане покушати да искористе. Па иако је повратак Матса Хумелса у Дортмунд главна тема у свим немачким медијима пронашли смо и понешто о томе како Немци виде Србе. Консултовали смо угледни Кикер, који је анализирао игру Орлића против Аустрије и позабавио се играма наших репрезентативаца у протеклој сезони.

Највећу снагу виде у нападу и то не само у Луки Јовићу који ће данас према најавама селектора Штефана Кунца бити задужење Јонатана Таа. Можда и због недавног трансфера у Ајнтрахт у први план истичу и Дејана Јовељића и подсећају да је протекле сезоне дао 14 голова за Црвену звезду. Нису заборавили ни Ивана Шапоњића, знају да се није наиграо у Бенфики, али истичу да важи за великог талента и да је после разочаравајуће клупске сезоне мотивисан да покаже да вреди.

У први план истичу и Николу Миленковића, пореде га по физици са Немањом Видићем, упознају читаоце да се овог лета доводи у везу са мадридским Атлетиком, али и да се за Блекија интересују и Манчестер јунајтед и Јувентус. То што на клупи седи Горан Ђоровић, некада и сам изузетан штопер, по мишљењу колега из Немачке сведочи да дефанзива, упркос ономе што смо видели против Аустрије, није проблем Србије.

Брину и због наших брзих крила, упозоравају да су Немања Радоњић и Андрија Живковић врло вешти играчи који могу да у неколико корака прелете терен. Додуше, примећују да нису претерано сигурни у егзекуцији, чак ни у један на један ситуацијама. Ипак, тврде д би највећа грешка изабраника Штефана Кунца била да Орлићима оставе простор за контре.

Много издашнији су Немци када говоре о манама српског тима и ту као највећи проблем виде наш везни ред. Уз ограду да су и Саша Лукић и Урош Рачић веома перспективни фудбалери, процењују да Србија нема креативне играче који могу да кроз центар терена организују опасне акције. Недостатак правих плејмејкера виде као највећиу главобољу Ђоровића.

Другу ману виде на бековским позицијама. Милан Гајић и Мирослав Богосавац, констатује Кикер, ипак играју у Суперлиги и нису навикнути на притисак брзоногих противника што смо уосталом видели и против Аустрије. Тад смо додуше видели и одличног Бориса Радуновића, али ни он није заплашио Немце, који уваравају да и српском голману недостају утакмице у ногама и да би то могло да се осети како турнир буде одмицао.

Радуновић и другари нек се потруде вечерас да их демантују.    

Извор: моззартспорт

ФОТО: УЕФА

Коментари / 0

Оставите коментар