Мачван није сигуран за СП!

Али је сигуран у успех Србије! "Најгоре би било да полетимо, помислимо да смо фаворити и да ће нам све бити поклоњено. Најбитније је да сви будемо здрави, да хемија буде добра. Ако све буде у редуа, мислим да имамо велике шансе да освојимо медаљу у Кини", поручује Мачван.

Кошарка 20.06.2019 | 18:33
Мачван није сигуран за СП!
Милан Мачван налази се на ширем списку селектора Александра Ђорђевића за наступ на Светском купу у Кини овог лета, али није сигурно да ли ће бити спреман да заигра за српски тим.

Он се опоравља после тешке повреде колена (кидање лигамената колена) и операције.

"Колено је супер, пре месец дана сам почео да тренирам и то са контактом. Добро се опорављам, идем на тренинге, терапије и покушавам да се спремим ако не за репрезентативно лето, онда за клупску сезону која ме чека. Селектор Ђорђевић ме је уврстио на шири списак. Он ће пред почетак припрема да прецрта неколико имена, тако да ћемо видети да ли ћу и после тога бити део тима. У сваком случају желим да будем спреман", рекао је Мачван.

Без обзира на то да ли ће бити у саставу Србије на Мундобаскету у Кини, Мачван очекује добар резултат "орлова".

"Због свих претходних резултата које смо постигли, кошарка је код нас спорт број један и то не кажем зато што се ја бавим њоме. Али, хајде да спустимо мало лопту на земљу. Да идемо корак по корак. Најгоре би било да полетимо, помислимо да смо велики фаворити и да ће нам све бити поклоњено. Најбитније је да сви будемо здрави, да хемија буде добра. Ако све буде како треба, мислим да имамо велике шансе да освојимо медаљу у Кини".

Мачван је искључиво концентрисан на опоравак, али размишља и о наставку каријере. Није сигуран да ли ће остати у екипи Бајерна из Минхена.

"За сада не знам да ли остајем. Зависиће и од тога како Бајерн буде завршио сезону. Ми јесмо потписали предуговор да останем и следеће године, али заиста не могу да кажем ништа више. Врло брзо ће се знати да ли остајем или не", навео је Мачван.

Он је амбасадор ФИБА баскет челинџер турнира 3x3, који ће се 13. и 14. јула одржати на платоу испред северне стране Београдске арене.

"Не постоји кошаркаш који ће вам рећи да као дете није са друговима испред зграде играо баскет и тако заволео магичну игру под обручима. Тако се рађа љубав за цео живот. Љубав која не престане ни онда када терен у крају замене неке од највећих дворана у Европи и свету. Сви обожавамо улични баскет. Сви ми који смо остварили професионалне каријере почели смо на неком терену испред зграде".

На турниру ће учествовати 16 тимова подељених у четири групе, а по две најбоље екипе пласираће се у четвртфинале, после чега следе елиминације. 

Мачван је рекао да је одушевљен одличним партијама српске 3x3 баскет репрезентације и нада се да би на Олимпијским играма у Токију следеће године могли да остваре велики успех.

"Популарност 3x3 баскета рапидно расте, а у Србији је овај спорт већ прилично афирмисан. Наши баскеташи су освајали злата и на европским и на светским шампионатима. Веома су талентовани. Друге земље немају такав квалитет као ми. Волео бих да овај спорт настави да се развија код нас, да се улаже у њега, да се дешавају и овакве манифестације као што је челинџер у Београду. Ако све буде наставило да се развија у позитивном правцу, од наших репрезентативаца очекујем да у Токију 2020. стигну до медаље", рекао је крилни центар.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар