КА: Чак је и Катар испред Аргентине!

Парагвај одолео, апатична Аргентина се игра са живцима нације! Хамесова уметност, Запатин трзај и гол за миран сан Колумбије! Кафетероси минималцем добили Катар и оверили прво место, Гаучоси у озбиљном проблему! Аргентина и Парагвај играли нерешено у 2. колу Групе Б на Копа Америка.

Фудбал 20.06.2019 | 11:54
КА: Чак је и Катар испред Аргентине!
Колико су Аргентинцима пријали Јужна Америка и стадиону у Бразилу 2014. на Светском првенству, толико пет година касније на истим теренима не могу да се саставе на Копа Америка.

После два одиграна кола Аргентина има само бод и тренутно је на последњем месту Групе Б.

У ноћи између среде и четвртка, екипа коју предводи један од најбољих играча света, Лионел Меси, одиграла је нерешено са Парагвајем – 1:1 (0:1).

Везни Њукасл јунајтеда Мигуел Алмирон лепо је у 37. минуту прошао по левој страни. Када је дошао до граничне линије терена, "заврнуо" је лопту у средину, право на ногу Ричарду Санчезу, чији ударац није могао да брани голман Аргентине Франко Армани.

"Гаучоси" су и после 180 минута игре на Копа Америка без гола из игре. Против Колумбије су изгубили 2:0, а једини погодак до сада дело је Месија из пенала у 57. минуту.

Оправдано је судија показао на "креч", јер је лопта после ударца Лаутара Мартинеза погодила у руку Ивана Родрига Пирисија. Била је то на делу примена нових правила – ненамерна рука, али изнад рамена.

Само пет минута касније Парагвај је имао прилику да поново дође до вођства, међутим они свој пенал нису искористили. Николас Отаменди школским примером саплитања с леђа Дерлиса Гонзалеса, направио пенал, али исти фудбалер није успео да савлада Арманија, који је прочитао његову намеру и сјајном интервенцијом спречио гол Парагваја.

У Групи Б Катар је на трећем месту, јер има бољу гол разлику, док је Колумбија прва са максималних шест бодова, а Парагвај са два други.

У четвртфинале ће се пласирати две најбољепласиране из сваке групе, као и две од три трећепласиране. Шанса Аргентине је победа против Катара у последњем колу. 



Аргентина је умало поново доживела фијаско! Покушао је све Лионел Скалони, да на све начине тргне екипу вођену можда и најбољим играчем планете у овом тренутку, направио четири промене у односу на тежак пораз од Колумбије, али не вреди... Само један тренутак луцидности Дерлиса Гонзалеза недостајао је да Гаучоси постану отписани већ данас! Овако, после ремија (1:1) и првог бода Аргентина и даље има добру шансу да се пласира у другу фазу, али за то МОРА да победи Катар! У супротном, даље неће проћи чак ни кроз табелу два најбоља трећепласирана састава...

После утакмице стручна јавност углас је прокоментарисала: "Ово је најгора верзија Аргентине у последњих 50 година!" Албиселесте овако лоше нису изгледале још од седамдесетих година прошлог века. 

А, да је Гонзалез био само мало спретнији код ударца с пенала у 73. минуту, Аргентина би се нашла на стубу срама. Овако је ударац Лионела Месија с истог места донео је бод наде пред утакмицу одлуке против Катара!

Морао је Скалони да направи неколико конкретних и тактичких промена како би покушао да нађе праву формулу. Ужасног Саравију на десном боку одменио је Каско, Роберто Переира је ускочио уместо Гвида Родригеза, па се Ђовани Ло Селсо померио више у средину где је био партнер Паредесу, на супротном боку Анхела ди Марију заменио је Родриго де Паул, док је Лаутаро Мартинез почео испред Серхија Агуера.

И поред тога Аргентина је показала игру без икакве суштине, енергије или реда. Одбрана Парагваја је за Месија, Лаутара, касније и Агуера била као потпорни зид који не може да буде срушен. Чак је и казнени ударац који је Меси претворио у гол дошао тек после интервенције из ВАР собе, када је арбитар Вилтон Сампајо прегледао снимак и констатовао да је Иван Пирис играо руком у свом казненом простору.

Аргентина је у том другом полувремену још и показала нешто. Први део сусрета деловао је кошмарно. Парагвај је до вођства дошао захваљујући доброј сарадњи разиграног Алмирона и његовој доброј сарадњи с Ричардом Санчезом. Переира је испао потпуно наиван, дозволио је да лопта без проблема дође до Санчеза, који је послао незаустављиву отровну стрелицу право у мрежу Аргентине. Армани је био немоћан, а само неколико тренутака касније и најсрећнији човек на свету јер је избегао чист црвени картон. Искусни голман је лоше исконтролисао лопту изван свог казненог простора, што је одлично прочитао Гонзалез, после чега је уследио контакт и цео стадион у Бело Оризонтеу био је сигуран да је то крај за Аргентининог чувара мреже! Али, добио је помиловање од Сампаја. Да је бразилски судија извукао црвени картон, био би то вероватно и крај за и овако ужасну Аргентину.



Због лошег издања у првих 45 минута Скалони је морао експресно да реагује и на терен пошаље Серхија Агуера уместо невидљивог Переире. Био је то корак у правом смеру. Најбољу шансу на утакмици Аргентина је пропустила управо после комбинације Агуера и Де Паула. Играо се 66. минут када је Ситијев напад одлично примирио лопту грудима и проследио је до свог млађег колеге, али се на путу до радости испречила пречка! Било је то само неколико тренутака раније Гонзалез је лопту с креча послао директно у Арманија, после чега је Скалони покушао додатно да раздрма екипу увођењем Ди Марије уместо Лаутара, али су Гаучоси остали недоречени.

Парагвај је одолео и сада ће се све решити у окршају с Катаром заказаним за недељу у Порто Алегреу.

АРГЕНТИНА – ПАРАГВАЈ 1:1 (0:1)
/Меси 57 пенал – Санчез 37/

Стадион: Минеирао, Бело Хоризонте;
Гледалаца: 38.018;
Судија: Вилтон Сампајо (Бразил).

АРГЕНТИНА (4-4-2): Армани – Каско, Пецеља, Отаменди, Таљафико – Переира (од 46. Агуеро), Ло Селсо, Паредес, Де Паул (од 87. Суарез) – Меси, Мартинез (од 67. Ди Марија).

ПАРАГВАЈ: (4-4-1-1): Фернандез – Пирис, Гомез, Алонсо, Арзамендија – Гонзалез (од 90. Ескобар), Санчез Р. Рохас, М. Рохас – Алмирон (од 87. Ортиз) – Сантандер (од 72. Ромеро).

А, Катар је и у другом мечу групне фазе Копа Америка показао да је тврд орах и умало је шокирао Колумбију!



За то је недостајало само пет минута хладнокрвности, мада тешко да би и то могло да спречи суво мајсторство Хамеса Родригеза! Извесно нови фудбалер Наполија игра као да се поново родио! Не само што је поново био одлучујући фактор утакмице и дириговао игром Кафетероса, већ је у минималној победи над Катаром (1:0) просуо магију. Једним подизањем лопте у маниру највећих фудбалских мајстора Хамес је сасекао комплетну одбрану Катара и проиграо џокера Карлоса Кеироша Дувана Запату, који је својим другим голом на турниру оверио Колумбији пролаз у нокаут фазу и прво место на табели.



Кафетероси би сада могли додатно да отежају посао љутом ривалу Аргентини. Ако би Парагвај добио и обезбедио друго место, Аргентина би, под условом да добије Катар, отишла даље с трећег места и у четвртфиналу можда чак ишла на Бразил!

КОЛУМБИЈА – КАТАР 1:0 (0:0)
/Запата 86/

Стадион: Морумби, Сао Пауло;
Гледалаца: 22.079;
Судија: Алексис Ерера (Венецуела).

КОЛУМБИЈА (4-3-3): Оспина – Медина, Мина, Д. Санчез, Тесиљо – Квадрадо, Бариос, Урибе – Мартинез, Родригез, Запата.

КАТАР (3-5-1-1): Ал Шеб – Ал Рави, Хухи, Салман – Ро-Ро, Ал Хаидос, Мадибо, Хатем, Хасан – Афиф – Али.

КОПА АМЕРИКА - ГРУПНА ФАЗА

Група Б

Среда

Колумбија – Катар 1:0 (1:0)
/Запата 86/

Четвртак

Аргентина – Парагвај 1:1 (0:1)
/Меси 57 пенал – Р. Санчез 37/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар