''Делфини'' пресрећни након побједе над Хрватском!

Капитен "делфина" хвали дебитанта: Огњене, браво! "Одиграо је одличну утакмицу", рекао је Филип Филиповић о свом девет година млађем саиграчу.  Стојановић: Са оваквом игром неће бити проблема против Казахстана.  Један од хероја Србије у победи над Хрватском у другом колу Светске лиге у Београду резултатом 11:10, Огњен Стојановић, поделио је своје утиске.

Остали спортови 20.06.2019 | 09:41
''Делфини'' пресрећни након побједе над Хрватском!
Огњен Стојановић је постигао три гола на утакмици са Хрватском, али како је рекао данас је то урадио он, а сутра може то да буде неко други.

"Прво бих хтео да се захвалим свим играчима и да кажем да је изузетна част играти са овим момцима и то је била јако значајна победа, данас сам ја дао 3 гола сутра ће неко други, најбитније је да смо победили", рекао је Стојановић.

Меч са Казахстаном је веома важан за репрезентацију Србије.

"Сутра против Казахстана са оваквом игром неће бити никаквих проблема".

Андрија Прлаиновић (32) одлучио је голом дерби Србије и Хрватске, али је велике похвале заслужио и Огњен Стојановић (23).

"Делфин" рођен 1996. године ушао је у репрезентацију дан уочи завршнице Светске лиге на Ташмајдану, због болести Николе Дедовића (богиње), а у ватерполо "класику" постигао је чак три гола.

На свом дебију на великом такмичењу, играч Мишколца већ у другој утакмици је оправдао позив селектора Дејана Савића, а капитен Филип Филиповић на томе му је честитао у изјави за ТВ Арена спорт.

"Имали смо свог 'икс фактора' у екипи и овом приликом бих желео да Огију честитам на овако важном дебију. Одиграо је одличну утакмицу и показао је колико завређује пажњу Дејана Савића", рекао је Филиповић.

У коментару на моменте нервозне утакмице, прожете искључењима, капитен "делфина" рекао је...

"Мислим да је публика била нервознија од нас, јер верујем да још нису навикли на оволико искључења. Додуше, нисмо ни ми, претило је да се заврши без измена на клупи. Нова правила ми нису јасна, јер не доприносе лепоти спорта. Но, најбитније је да смо победили", изјавио је Филиповић и додао да остаје мала жал због испуштене предности уочи завршнице (9:6).

Селектор Савић дао је кратак коментар меча.

"Била је озбиљна утакмица, два озбиљна тима, са доста осцилација - пре свега мог тима. Успели смо се консолидујемо, али смо опет на три разлике врло лако пружили могућност Хрватима да се врате у меч и да читава утакмица падне у воду. На крају, дефинитивно заслужена победа Србије и надам се да је публика уживала. Надам се да смо направили спектакл", изјавио је шеф струке "делфина".

Наредни меч Србија ће одиграти у четвртак, против Казахстана.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар