Тест: Звезда разбила Виндишгарстен - 7:0!

Иванић је нова десетка, Марин – лево крило! Црвена звезда имала пуцачки тренинг против петолигаша Виндишгарстена – 7:0! За почетак - голеада Звезде! Погодио и Никола Крстовић! Црвено-бели веома убедљиви у првој аустријској провери.

Фудбал 19.06.2019 | 21:17
Тест: Звезда разбила Виндишгарстен - 7:0!
За почетак – пуцачки тренинг! Фудбалери Црвене звезде лако су савладали локалног петолигаша Виндишгарстен у првој провери на припремама у Аустрији (7:0), а тренер српског шампиона Владан Милојевић открио је бар део новитета који планира за напад у Лигу шампиона.

Када је на терен изашла стартна постава домаћег тима, било је јасно да црвено-бели неће имати озбиљну проверу. Појединци из Виндишгарстена имали су бар десет килограма више, други, пак, нису личили на спортисте. Међутим, Владан Милојевић је присутним навијачима Црвене звезде сервирао неколико тактичких промена. Нови капитен Марко Марин деловао је уз леву аут линију, док је Мирко Иванић имао улогу плејмејкера. Има индиција да ћемо двојицу племенитих играча гледати у тим улогама у наредној сезони. Такође, Ерик Јирка играо је на позицији десног бека, док су штоперски тандем чинили Филип Стојковић И Немања Милуновић.

Када год су домаћи играчи разменили два паса домаћа публика је била у трансу. Јасан је то био показатељ да желе да пруже само јак отпор реномираним гостима. Одолевали су некако у првих 20 минута, мада је Иванић ударцем са 18 метара довео црвено-беле у вођство.

Звезда је играла утакмицу на један гол. Марин се стално нудио, често одигравао са Јованчићем и Родићем. Проблем за домаћина настао је оног тренутка када су остали без снаге. Неко на трибинама је после 25 минута шаљиво констатовао да домаћинима треба боца са кисеоником… Звезда је шутирала из свих позиција. Није се посрећило Иванићу, Марину и Родићу. Али јесте Ричмонду Боаћију. До тада неприметни центарфор из Гане је у 30. минуту искористио асистенцију Јевтовића и лако реализовао шансу. Врло брзо је постигао још један погодак, пошто је покупио отпадак после шута Милуновића.

Мирно је шеф Милојевић гледао меч, ваљда свестан чињенице да ће праве провере уследити против Клужа, Зенита И Аполона. Подигао је глас само једном – у финишу првог полувремена када је домаћин успео да веже неколико пасова.

Црвена звезда је у другом полувремену променила комплетну поставу. Много свежији играчи црвено-белих имали су лак задатак - да подебљају тријумф против уморног ривала. Деби у црвено-белом дресу голом је оплеменио млади црногорски нападач Никола Крстовић. Међутим, централне фигуре другог полувремена били су Ел Фарду Бен, Вељко Симић и Милош Вулић. Свака смислена акција полазила је од њих. Могло је да буде и много више голова у мрежи Виндигарстена, али црвено-бели као да су желели да сачувају муницију за оно што следи.



На дан када су сазнали име могућег ривала у другом колу квалификација за Лигу шампиона, као и име свог новог капитена, фудбалери Црвене звезде одиграли су и уводну контролну утакмицу у Аустрији.

На стадиону у Виндишгарстену, својој бази за припреме, екипа Владана Милојевића била је убедљива у дуелу против истоименог, локалног клуба:

Црвена звезда - Виндишгарстен 7:0 (3:0)

Пред око 200 гледалаца, двоструки стрелци за српски тим били су Вељко Симић (68. и 74. минут) и  Ричмонд Боаћи (31, па 37. минут), који ће овог лета тражити форму из првог боравка у Звезди. По један гол постигли су Мирко Иванић, Алекса Вукановић и новајлија, Никола Крстовић (19 година), који је овог лета дошао из Зете.

Црвено-бели ће у Аустрији проћи још четири провере, почев од утакмице против Клужа, у суботу.

ВИНДИШГАРСТЕН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:7
/Иванић 8, Боаћи 30, 36, Вукановић 54, Симић 60, 73, Крстовић 66/

ВИНДИШГАРСТЕН: Лисингер – Јашаревић, Антенштајнер, Фелбемајор, Ђорђевић – Говинген, Хубер, Вебер, Валденхофен, Хускић, Факел.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић – Јирка, Стојковић, Милуновић, Родић – Чаушић, Јованчић – Јевтовић, Иванић, Марин – Боаћи. Играли су још: Станковић, Гобељић, Савић, Конатар, Гаврић, Вулић, Вукановић, Симић, Крстовић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар