Фулам одбио 20.000.000 евра за Митровића!

Од Шпанаца! Само један клуб је вољан да све плати! Ништа од селидбе на Пиринеје. . .

Фудбал 20.06.2019 | 18:14
Фулам одбио 20.000.000 евра за Митровића!
Бетис је жарко желео Александра Митровића, али је морао да одустане.

Претходних неколико дана су владали интезивни преговори на релацији Севиља – Лондон који су завршени и последњом понудом за Србина која је одбијена. Бетисов максимум је био да понуди Фуламу 20.000.000 евра за српског репрезентативца. Плус још неколико милиона кроз бонусе и плус проценат од наредне продаје. Ипак, Острвљани су се захвалили јер инситирају на фиксном обештећењу од 30.000.000 евра.

Тако је прича о Митровићевом евентуалном трансферу у Бетис завршена, а Шпанци су се окренули другој мети. Реч је о Борхи Иглесијасу који је сличан тип нападача, а претходне сезоне је експлодирао у дресу Еспањола. Има фиксну откупну клаузулу од 28.000.000 евра коју ће Бетис радо палтити.

Зашто нису хтели да плате толико за Митровића?

Због плате.

Митровић у Фуламу зарађује 4.000.000 евра по сезони док је Борхина плата око 1.000.000 евра. Додуше, и Борхина цена је скочила, али би пристао да игра за дупло више од онога што има у Еспањолу. То је опет дупло јефтиније од онога што би зарађивао Митровић. Иако му Еспањол нуди продужетак сарадње, а Евертон му нуди плату од 3.000.000 евра годишње. Зато је пристао на Бетисову понуду и требало би да потпише уговор на четири годину уз опцију за пету. Јесте да је плата мања него што би му била у Евертону, али остаје у својој земљи и лиги коју познаје, а живот у Севиљи и Ливерпулу не може да се преди.

Шта сада за Митровића?

Он је и даље жеља премијерлигашких клубова попут Вест Хема, Евертона, Саутемптона, Кристал Паласа... Али конкретне понуде нису стигле. И за њих је прескупо оно што Фулам тражи.

Додуше, локални медији из Севиље јављају да постоји клуб који је спреман да плати све што траже и Фулам, и Митровић. Током преговора, челницима Бетиса је речено да кинески Пекинг Гуам нуди 30.000.000 евра за обештећење и још бољу плату за српског репрезентативца. Међутим, он то још није прихватио јер се нада останку у Премијер лиги.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар