ЕП до 21: Нијемци опуштени пред Србе!

Прва тема је пивски капитен! О Орлићима само у кратким цртама. . .

Фудбал 20.06.2019 | 09:22
ЕП до 21: Нијемци опуштени пред Србе!
Задовољни после 3:1 против Данске и оскољени поразом Србије од Аустрије (2:0) бројна немачка делегација највише се бавила тривијалним темима, попут Ричард Бировог летњег и за ухо нимало пријатног поп хита “Биеркапитан“, који је трештао из свлачионице после тријумфа на старту такмичења.

“Није то баш мој тип музике, али морали смо да је пустимо, пошто су то тражили Лука Валдшмит и Марко Рихтер, а ипак су они дали голове“, смејао се Бењамин Хенрихс, Монаков бек, па је у доброј атмосфери полемика о музичким укусима потрајала још неко време.



Није да се није причало о фудбалу, али се стицао утисак да нису превише уплашени пред окршај са Орлићима. Мада је селектор Штефан Кунц на свако питање српских новинара навлачио озбиљно лице и о противнику говорио са пуно поштовања. Међутим, у разговору са немачким новинарима – а званичног превода за стране новинаре није било, док је код нас то рецимо пракса – испалио је Кунц и следећу опаску.

“Приметили смо једну слабост у њиховој одбрани која би, верујемо, могла да буде кључна за нашу победу. Али наравно нећу да вам откријем о чему се ради. Мораћемо од првог минута да играмо брзо. Резултат наше анализе је да морамо да се концетришемо на нашу игру. Нисмо код њих приметили неке шаблоне који се понављају изнова и изнова“.

На српска питања – дипломатски одговори. Да ли је очекивао онакав меч између Аустрије и Србије?

“Бићу досадан, али дуго сам у фудбалу и научио сам да ништа не очекујем. Морате да заиста гледате утакмицу. Она се развија у одређеном правцу. А Аустрија је играла веома добро и развијала се онако како су они хтели. Али за сутра, очекујемо реакцију српског тима. Нису сигурно задовољни и мораћемо да будемо спремни“.

А колико ће Немцима олакшати то што Сбрија мора да крене на сва три бода, док Немци могу да буду задовољни и са једним, пошто би и тако у последњем колу против Аустрије играли за пролаз у полуфинале? Колико ће им, дакле, то олакшати посао имајући у виду да се српска репрезентација опасно мучила са аустријским контрама, а тек сада ће морати да нападне?

“Биће ово сасвим другачија утакмица. Србије је добила вредно искуство у тој првој, сада сигурно жели да одигра боље. Желимо наравно и ми, али не можемо да копирамо Аустрију. Имамо своје идеје. После утакмице ме питајте да ли су биле добре или лоше“, одговара Кунц.

Посебан сет питања Немци су селектору упутили о Луку Јовићу, али он није придавао велику пажњу новом Реаловом нападачу. Искрено је признао да га није много ни гледао, јер у Ајнтрахту нема ниједног репрезентативца. Ипак...

“Лагао бих кад бих рекао да нећемо посебан фокус ставити на Јовића, али са Јонатаном Таом мислим да имамо А репрезентативца да га чува“, смирен је Кунц.

За крај и једна информација око састава тима. Хофенхајмов везиста Надијем Амири је спреман да одигра свих 90 минута, пошто више не осећа последице повреде због које је против Данске на терен ушао тек у 70. минуту.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар