Амина Кајтаз жели да плива за БиХ, али...

. . . да ли БиХ жели њу?!

Остали спортови 19.06.2019 | 19:30
Амина Кајтаз жели да плива за БиХ, али...
Породица најбоје пливачице Босне и Херцеговине Амине Кајтаз обратила се спортској јавности, а писмо преносимо у цјелости.

Амина Кајтаз, најбоља пливачица Босне и Херцеговине, која већ има испуњену Б норму за Олимпијске игре, протеклих неколико дана боравила је у Сарајеву, гдје је учествовала на Државном првенству.

"Ријетки су медији који су уопште пропратили ово такмичење, на којем је Амина Кајтаз поставила два нова државна рекорда. Амина је већ одавно почела припреме за наступ на Олимпијади у Токију, али њено напредовање би могло бити успорено из разлога што се готово сама финансира.

Најбоља пливачица БиХ тренутно тренира у Загребу, с обзиром на то да услови у нашој земљи нису адекватни за припрему најбољих пливача. При томе, Амина Кајтаз је од Града Загреба, тачније градоначелника овог града Милана Бандића, имала плаћен стан за боравак на годину. Овај договор је недавно истекао, па се бх. рекордерка мора сама сналазити за плаћање.

Врата државних институција Амини Кајтаз нико неће да отвори и жалосно је што се једна перспективна спортисткиња, којих у нашој држави и нема много, мора оглашавати путем медија наглашавајући како је наставак њене каријере итекако упитан због недостатка финансијских средстава.

Рјешење би било отићи и наступати за другу земљу, а позива итекако има, али Амина Кајтаз се жели такмичити под заставом Босне и Херцеговине, с тим што Босна и Херцеговина, односно људи који могу помоћи, не придају неки превелик значај њеним настојањима да нашу земљу промовише у најбољем могућем свјетлу.

Амина Кајтаз једна је од ријетких бх. спортисткиња која има спортску перспективу и да има приближне услове као њени вршњаци из других земаља, правила би још боље резултате.

Питање је, да ли Босна и Херцеговина жели уопште да се промовише кроз спорт и спортисте или жели натјерати наше перспективне пливаче, пливачице, џудисте, кошаркаше и кошаркашице, да потраже срећу под заставима других земаља, који им нуде све могуће услове за напредовање, почев од плаћених припрема, мјеста боравка и такмичења на којима брусе форму.

Амина Кајтаз се жели борити за Босну и Херцеговину, али Босна и Херцеговина се мора почети борити за њу, али и за остале, јер мало је компанија које су спремне издвојити свој новац и финансирати припреме за Олимпијаду.

Породица Кајтаз се бори на све начине да Амина спремно дочека Олимпијаду и представи нашу земљу на достојанствен начин у Токију, гдје очекује заиста велике резултате, а у помоћ је притекло неколико спонзора, који још од раније подржавају спорт, што је нажалост кап воде у базену.

А врата државних институција су и даље затворена. До када", наведено је у писмо породице Кајтаз.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар