Партизан добио цијену: Рикардо иде у Емирате!

Црно-бијели жељели су да од трансфера свог најбољег стрелца инкасирају између четири и пет милиона евра. Управо толико им је понудила Шаржа из Емирата.  Сјајан посао Партизана: Довео га за џ, узима одмах више до 4. 000. 000 евра! Рикардо Гомеш иде у Емирате.

Фудбал 19.06.2019 | 19:49
Партизан добио цијену: Рикардо иде у Емирате!
Рикардо Гомеш, као што се и очекивало, напушта Партизан овог љета и сели се на Арабијско полуострво.

Из клуба у Хумској потврдили су за МОНДО да је одлазак сјајног нападача близу (остаје договор око детаља) и да ће "парни ваљак" за само годину дана лијепо зарадити од продаје репрезентативца Зеленортских Острва.

Рикардо Гомеш је у Партизан стигао као слободан играч Насионала из Мадеире, али и као први стријелац Друге лиге Португала. 

МОНДО је прије неколико дана најавио одлазак Рикарда Гомеша, али у Ал Ахли из Саудијске Арабије, међутим договор је постигнут са Ал Шаржом из Уједињених Арапских Емирата.

Клуб из Емирата био је конкретан, тако да се Рикардо Гомеш већ спремио за одлазак у Персијски залив гдје би требало да утаначе детаље трансфера. Црно-бијели би од овог трансфера требало да зараде између четири и пет милиона евра, што је у овом тренутку одлична цифра за Београђане.

Очигледно је да су у арапском свијету претходних година били задовољни нападачима које су доводили из Партизана (Леонардо и Тавамба), тако да није било тешко постићи договор око продаје врсног голгетера, који је прошле сезоне са 20 погодака завршио на другом мјесту листе стријелаца у Суперлиги Србије.

Рикардо је за Партизан у свим такмичењима дао 26 голова.

Историја се понавља. Нула уложених евра, а добитак – сјајан. Као у случајевима Леонарда да Силве Соузе и Леандреа Тавамбе, ангажованих без динара обештећења, а продатих за огроман новац, тако ће Партизан да напуни касу и на трансферу Рикарда Гомеша.

Први стрелац тима из прошле сезоне (26 голова) налази се на излазним вратима клуба, а његова наредна дестинација, сва је прилика, биће Уједињени Арапски Емирати. Према информацијама из Хумске 1, првак те државе, Ал Шарж не само да је доставио званичну понуду Београђанима, него је она побила све које су досад стизале из арапског света и тиме су се стекли услови да се 27-годишњи нападач отисне на Блиски исток. У току је преписка између клубова, а помиње се да ће Парни ваљак на име обештећења добити више од 4.000.000 евра, што је свакако сјајан посао за освајача Купа Србије, пошто је Рикарда довео прошлог лета из португласког Насионала као слободног играча.

Оно што је посебно интересантно јесте сазнање МОЗЗАРТ Спорта да ће Арапи сав новац уплатити одмах, без икаквог чекања или рата, што ће свакако знатно олакшати пословање Партизана у наставку прелазног рока у коме се тек очекују инвестиције. Нарочито у офанзивном делу тима, кад је реч о крилима, нападачима и једном централном везном фудбалеру.

Сам Рикардо је, истичу на Топчидерском брду, задовољан личним условима. У пратњи менаџера ће отпутовати већ данас у Емирате, не би ли утаначио све детаље сарадње, а очекује се да посао буде брзо приведен крају.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар