Две одлуке у дану за ЦСКА...

Један остаје, други одлази! У дану је управа актуелног шампиона Евролиге донела две важне одлуке, ЦСКА је задржао једног, а поздравио се са другим чланом стартне петорке.

Кошарка 18.06.2019 | 20:06
Две одлуке у дану за ЦСКА...
Центар Кајл Хајнс ће наставити да носи дрес "Армејаца", док је бек Нандо де Коло одлучио да напусти руску престоницу.

Амерички кошаркаш је потписао једногодишњи уговор, уз предвиђену опцију да се сарадња продужи за још једну сезону.

Хајнс је у Москви од 2013. године, пошто је претходно две сезоне провео у Олимпијакосу.

У својој колекцији има четири титуле шампиона Евролиге, а два пута је биран за најбољег дефанзивца елитног европског кошаркашког клупског такмичења.

Са друге стране, Де Коло напушта ЦСКА пошто је у Москву стигао из НБА лиге 2014. године.

Освојио је две Евролиге, а 2016. године је изабран за МВП, најкориснијег играча фајнал-фора, као и најбољег стрелца такмичења.

Нандо Де Коло више неће играти за ЦСКА већ ће наредне играти за неки други клуб. Остаје да се види и који.

ЦСКА је објавио да Нандо неће играти за Армејце следеће сезоне. Де Коло се тако растаје са владајућим прваком Европе као слободан играч после чак пет година колико је играо за ЦСКА. За сада нема информација где ће Де Коло, али до сада су се као могуће опције помињали Реал Мадрид и одлазак у НБА лигу. Ако остане у Евролиги, то би значило приличну промену баланса међу најјачим тимовима.

Дошло је мало и до засићења код Француза и са спортског аспекта, а сигурно и са гледишта животног стила јер је много пута истицао да му смета што је у Русији толико хладно и да то не прија ни њему ни његовој породици.

"Освојио сам све што је могло да се освоји са ЦСКА. Сада мислим да имам шансу да променим нешто. Да пронађем нови изазов и да се борим поново на највишем нивоу", рекао је Де Коло за званични сајт ЦСКА из Москве.

Де Коло се придружио ЦСКА 2014. године пошто се опробао у НБА лиги у дресу Торонта и Сан Антонија. Француз је помогао ЦСКА да освоји Евролигу 2016. и 2019. године, а на то је додао и пет трофеја у ВТБ лиги.

Када је ЦСКА освојио Евролигу 2016. Де Коло је изабран за МВП-ја Фајнал фора и целе сезоне. Изабран је у први тим Евролиге 2016, 2017. и 2018. године, а у други 2015. и 2019.

Одлазак Де Колоа је наставак расипања пошто је познато да ће Кори Хигинс у Барселону, а питање је и шта ће бити са Серхијом Родригезом коме је истекао уговор, али има опцију да продужи на још једну сезону са актуелним прваком Европе. Исти је статус и Отела Хантера. 

Добра вест за ЦСКА је да је Кајл Хајнс данас продужио уговор са ЦСКА и потписао је на једну годину уз једну додатни као опцију. Такође, раније је уговор потписао и Вил Клајбурн. Уговор је продужио и тренер Димитрис Итудис.

Гледаћемо следеће сезоне мало другачији ЦСКА у одбрани трона. Одлазак Де Колоа ће бити велики изазов за Андреја Ватутина.

Извор: Б92, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар