Није прослава НБА титуле ако нема рањених!

Током шампионске поворке у Торонту дошло до пуцњаве, али срећом без погинулих.

Кошарка 18.06.2019 | 20:44
Није прослава НБА титуле ако нема рањених!
Торонто Репторси су синоћ представили на улицама свом граду своју прву шампионску НБА титулу. Традиционална поворка првака, то јест пролазак отвореног аутобуса са играчима и стручним штабом кроз светину, која је по тамошњим медијима достигла чак два милиона душа, деловала је заиста импресивно, величанствено. Био је то врхунац славља које се већ неколико дана, заправо углавном ноћи "ваља" улицама највећег града Канаде. 

Како и треба да буде када слави једна од најбогатијих и највећих земаља. Пребогата држава и њен најбогатији град знали су да су овим пехаром коначно изашли, макар на кратко из дубоке сенке комшија са југа. Осим кошаркаша, за одличну атмосферу по лепом, суначном дану био је задужен чувени хип-хоп суперстар и највећи навијач Репторса, Дрејк, а славље је увеличао и тамошњи премијер, Жастин Трудо. Никада Торонто, а ни Канада нису видели овако масовну прославу, иако је кошарка далеко испод популарности хокеја на леду који је без премца у Земљи јаворовог лишћа.

Свечарска, карневалска атмосфера је прекинута стампедом који је уследио пошто је усред те невероватне гужве почела озбиљна пуцњава. Паника је захватила народ, али на сву срећу није било озбиљнијих последица. Такође, ни међу учесницима револверашког окршаја није било мртвих, истина двоје људи је теже рањено, а двоје лакше, док је полиција ухапсила два осумњичена. За сада се не зна прави разлог пуцњаве која је наружила читаво славље и показала да у Канади ипак није свет тако сјајно и сигурно, како се медији труде да нам покажу.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар