Министар пријети: Биће смјена

Министар просвјете Србије Младен Шарчевић за "Новости" потврђује да је тест "проваљен" и да се то догодило у "некој школи".

Србија 18.06.2019 | 09:35
Министар пријети: Биће смјена
Каже да су Завод за унапређивања квалитета образовања и Министарство просвјете добро урадили свој посао, али је затајило негдје на терену.

"Неко је отворио резервну кесу са тестовима и продао тест из математике. Не знамо гдје се то догодило, али то ће да утврди полиција. Биће смјена због овога", најављује Шарчевић за "Новости".

"Сви ће морати полицији да покажу резервне кесе, па ће се утврдити где се ово догодило", додао је он.

Најављује и да је ово посљедња година када овакав ризик постоји, те да ће од следеће године "све бити дигитално".

Тест из математике помјера се за четвртак, а мали матуранти полажу у сриједу, према плану комбиновани тест.

- Министарство просвјете Србије саопштило је јутрос да је полагање теста из математике, у оквиру завршног испита за ученке осмих разреда, одложено.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

инзењер

18.06.2019 07:52

Чему та тајност? Омогућите дјеци да се развијају нормално да се сколију нормално, да студирају нормално . Не мучите дјецу . Научите професоре како оно да науче дјецу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

18.06.2019 08:25

*ебала те математика,организуј ти наставу и тест из њемачког и енглеског да се дјеца не муче учећи их касније кад буду ионако буду бјежала на Запад. Математика ионако није за све већ само за надарене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

18.06.2019 10:44

Ствар је у томе што треба дјецу приволети на математику, није математика ни досадна ни глупа већ напротив.. Корисна је и занимљива. Уосталом зашто се не посветити својој дјеци и објаснити им да је све у животу кроз математику, добар и чист рачун ствара карактер. Немојте само чекати да то учини васпитач, учитељ, наставник јер и они сами су имали заостали систем школовања..