Нове увреде: "Мило Турчине!"

После "навијача" Црвене звезде који су вређали легендарног фудбалера свог клуба Дејана Савићевића, и "навијачи" Партизана осврнули се се на политичка дешаванња у Црној Гори.

Кошарка 17.06.2019 | 20:08
Нове увреде: "Мило Турчине!"
Изгледа да ће морати да прође још много воде, још много година да се политика искорени са трибина наших спортских борилишта.

Готово да нема утакмице на којој организоване навијачке групе немају нешто да кажу или поруче на рачун политичких дешавања. А требало би постоје "само" да би бодрили своје клубове, зар не?

Пре неколико дана, "навијачи" Црвене звезде испалиле су жестоку увреду на рачун легендарног фудбалера тог клуба Дејана Савићевића, који је значајно допринео освајању најважнијег трофеја у клупскопј историји - титуле првака Европе.

Црна Гора је играла против репрезентације тзв. Косова у квалификацијама за Европско првенство 2020. године. Неколицина Срба је одбила да учествује у том мечу (селектор Љубиша Тумбаковић и његов помоћник Саша Јанковић, као и двојица фудбалера Звезде Мирко Иванић и Филип Стојковић), због чега их је Савићевић јавно критиковао, да би потом оптужио Звездана Терзића и поједине структуре у Србији да стоје иза уцена и претји наведеној четворки која је на дан одигравања утакмице одбила да представља Црну Гору.

На то су навијачи Звезде, Савићевићу поручили ЧУВЕНУ псовку из Загреба.

Пар дана касније, и "навијачи" Партизана су се осврнули на актуелне политичко-друштвене токове у Црној Гори, а све у вези са односом власти и огранка Српске православне цркве, тачније Митрополије Црногорско-приморске. 

У Црној Гори је тренутно једна од главних тема нови Закон о верама, а у СПЦ то схватају као "напад на тамошње светиње".

Једна од организованих навијачких фракција је у четвртом мечу финалне серије првенства Србије изнела транспарент овакве садржине, са увредљивом поруком председнику Црне Горе Милу Ђукановићу:

"Манастир је народу одувек био светиња, не може га отети фукара и аветиња! Мило Турчине, напуш* се кур***".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxxx

17.06.2019 20:01

Срби из Србије и срби из БиХ нека опет иду на море у Монтенегрину, тамо цете бити доцекани као у Пристини. Ја небих отисао тамо на море кад бух они мени платили.

ОДГОВОРИТЕ