Будућност тјера Гордића и Ивановића!

На мети Нидам. Можда Никола остане, али уз ревизију уговора.

Кошарка 17.06.2019 | 17:55
Будућност тјера Гордића и Ивановића!
Будућност није успела да се домогне Евролиге, а ти неиспуњени циљеви могли би да коштају уговора Немању Гордића и Николу Ивановића. Како Вијести незванично сазнају, управа подгоричког клуба покушава да се растане са репрезентативцем Босне и Херцеговине, а слична судбина би могла да се догоди и 25-годишњем Подгоричанину.

Сада када је прилично јасно да ће Будућност играти Еврокуп (имају Плави мале шансе за специјалну позивницу Евролиге), следи и резање буџета, а Николић и Гордић имају јаке уговоре. Као хероји историјског освајања АБА лиге у сезони 2017/2018, награђени врло издашним двогодишњим уговорима. Незваничне информације говоре да је плејмејкер из Гацка добио 350.000 евра по сезони, а црногорски репрезентативац 250.000. Управа је тада хтела и да их награди за одлична издања током целе сезоне. Али, сада је то озбиљан терет.

Они у протеклој сезони нису имали главну улогу јер су у центру пажње били промашени странци, а Ивановић је имао и несрећу да у новембру одигра последњу утакмицу због проблема са коленима.

Гордићу је већ речено да тражи други клуб, али је питање да ли ће на то пристати. Ако он оде, Ивановић ће вероватно остати, али само ако пристане на ревизију уговора, што би значило да би пристао на мању плату.

И Будућност се већ бацила у потрагу за заменама. Плави се распитују за Дерика Нидама за кога се интересује и Морнар из Бара где је Нидам стекао име на Балкану.

О осталим појачањима ће се размишљати када се изабере тренер, пишу Вијести. Петар Мијовић, који је освојио титулу првака Црне Горе, има мале шансе да остане, али је проблем што је на тржишту мало адекватних стручњака који би дошли у Подгорицу...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар