Лијепе вијести из Рена...

Победиле су Француску без Соње! "Баш сам задовољна како смо играле", рекла је Ана Дабовић после победе над једним од фаворита за финале Еуробаскета, које ће за 11 дана почети у нашој земљи.

Кошарка 17.06.2019 | 11:36
Лијепе вијести из Рена...
Одличне вести стижу ове недеље увече из Рена!

Женска кошаркашка репрезентација Србије завршила је јак припремни турнир пред старт Европског првенства у нашој земљи победом над једним од фаворита за финале, Француском.

У репризи финала Еуробаскета из Будимпеште 2015, Српкиње су поново биле боље од Францускиња - 83:90 (20:29, 26:18, 19:20, 18:23).

"Баш сам задовољна како смо играле. Бориле смо се. Испоштовале смо већину ствари које нам је Марина рекла и то се одразило на резултат. Са много самопоуздања идемо у Вршац и задовољне смо како се припремамо за Европско првенство", рекла је Ана Дабовић.

У униформи на вечерашњој утакмици против Француске није била Соња Петровић, а у игру није улазила Кристина Топузовић.
У дуелу са домаћом селекцијом изабранице Марине Маљковић, наводи се на порталу Кошаркашког савеза Србије, имале су вођство 31 минут и на крају су оствариле победу важну за самопоуздање на само 11 дана до старта завршног турнира.

Меч је одигран у "Глаз арени" у Рену пред више од 4.000 гледалаца. У претходна два дана Србија је изгубила од Русије и победила Турску.

Најефикаснија у тиму Србије била је капитенка Јелена Брукс са 20 поена, а двоцифрене су биле још и Ана Дабовић са 16, Николина Милић са 15 и Александра Црвендакић са 13 поена.

Наш тим је изванредно започео меч и од старта стигао у солидно вођство. У првој четвртини Српкиње су тројке шутирале одличних 6/8, а оствариле су и чак 36 индексих поена. Највећу предност наш тим је имао од 12 поена разлике почетком друге четвртине када је било 32:20.

Францускиње су до прве предности стигле тек у 16 минуту (37:36), али то вођство било је кратког даха, пошто су наше кошаркашице поново преузеле контролу утакмице и држале је до средине последње деонице. Ни нова предност Францускиња није дуго трајала, па је и сама завршница припала Српкињама у којој су потврдиле тријумф.

Предност у скоку имале су Францускиње за пет ухваћених лопти више (32-27). Шут за три поена наших кошаркашица на крају је био 48 посто (11/23), док концентрација у појединим тренуцима није била на висини пошто је промашено девет слободних бацања.

Србија и Летонија заједнички ће организовати Еуробаскет од 27. јуна до 7. јула, с тм да ће две групе прве фазе такмичења бити одигране у Риги, једна у Зрењанину и једна у Нишу, а комплетна "нокаут" фаза у Београду изузев две утакмице баража за пласман у четвртфинале које ће бити решене у Летонији, односно пре селидбе тимова из Група А и Б на завршницу у престоници Србије.

Наш тим поход ка завршници почеће из Зрењанина, у који је смештена Група Д. Прво играмо са Белорусијом (27. јун), Русијом (28. јун), па Белгијом (30. јун).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар