Томић поткачио Тринкијерија...!

Црвено-бели ће одлуку о наступу повређеног бека донети неколико сати уочи утакмице.  Српска кошарка није заслужила притисак који је стваран после првог меча! „Сви навијачи у Србији воле да гледају кошарку, а не да се праве тензија и притисак“, поручује стратег српског шампиона.

Кошарка 14.06.2019 | 22:03
Томић поткачио Тринкијерија...!
После прве две утакмице финала Суперлиге, скор у серији је 1:1.

Црвена звезда дочекаће Партизан у суботу, када ће серија за титулу шампиона Србије ући у трећи чин. Након другог меча, највећу пажњу изазива статус повређеног Огњена Добрића, о коме је тренер црвено-белих Милан Томић говорио у петак, у изјави за клупски сајт.

"Одлуку о Добрићевом наступу донеће лекари пред сам почетак утакмице, јер је таква врста повреде", изјавио је он, потврдивши клупско објашњење дато дан раније.

Најављујући утакмицу, Томић је нагласио да је свестан напора које ово финале захтева од играча, али и подсетио да је Звездин циљ одбрана трофеја.

"Спремни смо, играмо на домаћем терену и морамо да одиграмо на врхунском нивоу. Ова серија је исцрпљујућа, крај је сезоне, али имам пред нама циљ - освајање титуле за наш клуб и наше навијаче, које позивам да дођу у великом броју, пруже нам подршку и дају неопходну енергију сада кад је потребно", изјавио је Томић.

Томић поткачио Тринкијерија: Српска кошарка није заслужила притисак који је стваран после првог меча! „Сви навијачи у Србији воле да гледају кошарку, а не да се праве тензија и притисак“, поручује стратег српског шампиона.

Тренер Црвене звезде Милан Томић осврнуо се на досадашња дешавања у финалној серији Суперлиге, али пре свега на атмосферу која је владала након првог меча у табору вечитог ривала.

Стратег црвено-белих је у први план ставио реакцију Андрее Тринкијерија на бурној конференцији за медије, када је Италијан имао много примедби на суђење.

"Ми како кошаркашки клуб Црвена звезда и ја као тренер током целе сезоне, пред сваку утакмицу против Партизана, нисам причао ни о суђењу, ни о атмосфери кад се играло пред Партзановим навијачима. То што се десило после прве утакмице је лоше за спорт, лоше за српску кошарку. Правити притисак на конференцији за штампу мог колеге према лиги и према судијама, мислим да то није заслужила српска кошарка, нити српски народ. Сви навијачи у Србији воле да гледају кошарку, а не да се праве тензија и притисак. Е сад, сигурно да постоји неки разлог за то, неки план, као што је то било у првој утакмици, када наш играч добије лопту од пет фаулова који се праве свирано је четири, а у другој један. То је систем и план који је добро познат, али понављам, ми се и даље нећемо бавити суђењем, нити притиском. Концентрисани смо само на терен, да одиграмо добро и победимо" поручио је Томић новинарима на данашњем тренингу.

Трећи меч би могао да буде кључан у читавој серији.

"Морамо да се брзо припремимо, да имамо енергије, одиграмо паметно, победимо и будемо ближи освајању наше лиге. Иако услови због врућине нису нормални за одржавање кошаркашке представе., али енергију морамо да нађемо, дамо 110 посто да бисмо победили. Умор постоји, као и код Партизана, то не треба да буде алиби, морамо да урадимо наш посао до краја, а то је да освојимо Суперлигу, како бисмо на најбољи могући начин завршили сезону", поручио је Томић.

Црвена звезда саопштила је да ће капије хале бити отворене у 17 часова, уз апел на све да дођу раније због изузетно детаљних контрола на утакмицама. Утакмица почиње у 19, уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар