Олимпијакос контактирао Партизан...!

Маринковић иде стопама Милутинова? Кошаркашки клуб Олимпијакос заинтересован је за Вању Маринковића, преноси "Еурохоопс".

Кошарка 14.06.2019 | 21:20
Олимпијакос контактирао Партизан...!
Грци опет хоће играча Партизана: Вања у црвено-белом?! Бек црно-белих могао би да од лета заигра у Атини.

Бек Партизана овог лета би требало да напусти клуб, а екипа која жели да га види у саставу наредне сезоне је Олимпијакос.

Клуб из Пиреја није једини показао интересовање, међутим међу првима су ступили у контакт са Партизаном, преноси грчки портал.

Маринковић има уговор за наредну сезону, што значи да ће црно-бели финансијски профитирати, ако дође до растанка.

Вања је дете Партизана, а за најтрофејнији српски клуб дебитовао је 2014. године у Купу Радивоја Кораћа против ФМП.

Ове сезоне у Еврокупу просечно је бележио 12,4 поена, уз две асистенција и скока, у АБА лиги је имао просек од девет поена, док у Суперлиги бележи око десет поена.

Партизан и Олимпијакос имају добру сарадњу, што показују примери Николе Милутинова и Најџела Вилијамс-Госа.

Током финалне серије Суперлиге, Вања Маринковић можда игра своје последње утакмице у црно-белом дресу.

Према писању специјализованог грчког портала "Еурохоопс", млади бек црно-белих жеља је Олимпијакоса и могао би да крене путем из Хумске ка Пиреју, којим су претходних година ишли Никола Милутинов и Најџел Вилијамс-Гос.

"Постоје и други евролигашки клубови који такође прате Маринковића, али Олимпијакос је већ успоставио први контакт", објашњено је.

Такође, исти извор наводи да Маринковићев уговор истиче крајем следеће сезоне, али да је у њему предвиђена "скромна" откупна клаузула, тако да новац за обештећење не би требало да представља проблем за Пирејце.

Према истим сазнањима, Олимпијакос је врло озбиљан у намери да доведе 22-годишњег шутера из Хумске, а иницијални контакти су већ успостављени! Мада Вања са Партизаном има уговор на још годину дана који је потписан прошлог јуна, из Грчке стижу информације да је његова откупна клаузула према НБА и европским клубовима „скромна“, што значи да највероватније не прелази више од 200.000 евра.

Маринковић је годинама међу најталентованијим кошаркашима своје генерације, а под вођством Андрее Тринкијерија почео је да хвата већи залет и показује квалитет којим располаже.

Ове сезоне Вања је на 16 утакмица у Еврокупу бележио просечно 12,4 поена, 2,3 скока и исто толико асситенција. У први тим Партизана увео га је Душко Вујошевић 2013. године и од тада је освојио титулу српског шампиона и два Купа Радивоја Кораћа.

Подсетимо, Олимпијакос је из Партизана већ доводио понајбоље играче попут Николе Милутинова и Најџела Вилијамс Госа, а Дејвид Блат жели да у свој мозаик младих и квалитетних кошаркаша дода и Вању Маринковића.

Прошле године, један од Партизанових староседалаца доводио се у везу са Басконијом. Овог лета у игри је Олимпијакос и остаје да се види да ли ће епилог преговора бити трансфер и одлазак једног од носилаца игре екипе Андрее Тринкијерија.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар