Навијачи одлучили: Српкиње најбоље у 21. вијеку!

Петорка женске кошаркашке репрезентације Србије из 2015. године проглашена је за најбољу у 21. веку.

Кошарка 14.06.2019 | 19:26
Навијачи одлучили: Српкиње најбоље у 21. вијеку!
ПОБЕДА: "Златне српске лавице" најбољи тим 21. века! Захваљујући вашим гласовима, кошаркашка репрезентација Србије, која је 2015. године освојила титулу првака Европе, проглашена за најбољу на Старом континенту у овом веку.

Навијачи су путем Твитера на званичном профилу "ЕуробаскетWомен" могли да гласају за најбоље петорке, а у великом финалу нашле су се Српкиње из 2015. године и Летонке из 2017. године.

На путу до финала Србија је по гласовима била боља од Русије и Француске, а у борби за титулу најбоље петорке 21. века, наше девојке су убедљиво победиле противнице.

Од 664 гласача, нашим девојкама је припало 68 одсто гласова, док је за Летонију гласало 32 одсто.

Пре четири године селекција Србије предвођена Марином Маљковић освојила је Европско првенство, а на путу до титуле победила је Турску у четвртфиналу, потом у Белорусију у полуфиналу, док је у финалу савладала селекцију Француске.

Петорка: Ана Дабовић, Милица Дабовић, Соња Петровић, Данијел Пејџ, Јелена Миловановић.

Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Ђадо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Кристина Топузовић, Милица Дабовић, Ана Дабовић, Данијел Пејџ.

Ове девојке су, под вођством Марине Маљковић, освојиле титулу првака Европе 2015. године. То је била прва европска титула за нашу земљу у женској кошарци.

Управо је ова репрезентација изабрана у анкети коју је спровела ФИБА, за најбољи женски европски тим у 21. веку.

Захваљујући гласовима канала ФИБА на друштвеним мрежама, наше златне лавице су понеле ово признање.

Честитамо!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар