Тринкијери: Имамо снове, не одричемо их се!

Црно-бели мотивисани пред трећи меч финалне серије. . .  Тринкијери после 1:1: Звезда је и даље фаворит! "Да ли ће то бити довољно за брејк, нико не може да гарантује", рекао је тренер Партизана пред трећи меч финалне серије.

Кошарка 14.06.2019 | 18:10
Тринкијери: Имамо снове, не одричемо их се!
Пре почетка финалне серије прогласио је Црвену звезду „апсолутним фаворитом“. Могуће да је то била психолошка игра Андрее Тринкијерија, у покушају да растерети свој тим и из позиције аутсајдера дође у прилику да се бори за пехар државног првака. А после прве две утакмице, у којој су вечити ривали одбранили предност домаћег терена, добио је потврду да може да се носи са актуелним прваком.

Зато тренер Партизана делује уверљиво док говори о очекивањима у сусрет трећем мечу, који би, општа је оцена, како год да се заврши, могао да преломи серију у корист једне од двају екипа. Мада, и даље даје предност колеги Милану Томићу.

“Прве две утакмице су само потврдиле да дербије одлучују детаљи, једна лопта. Ништа се није изменило у односу на почетак серије, Црвена звезда је и даље фаворит, ми имамо наше снове којих се не одричемо”, рекао је Тринкијери пред суботњи дуел у Пиониру, заказан за 18 часова.

Италијански стручњак уверен је да његов тим може да се одупре црвено-белима, што је, примера ради, показао неколико пута ове сезоне. Мада, сад су околности другачије.

“У оваквим серијама, важну улогу игра и регенерација, ко се брже опорави од напора и задржи свежину, има предност у односу на противника. Верујем да ће моја екипа и у сутрашњем дуелу пружити максимум, да ће бити достојна дреса који носимо. То је оно што смо дужни себи, навијачима и Партизану. Да ли ће то бити довољно за брејк, нико не може да гарантује”, истакао је Андреа Тринкијери.

По победа на домаћем терену и 1:1 у финалној серији!

Шампион домаћег првенства биће екипа која прва дође до три, а тренер црно-белих кошаркаша Андреа Тринкијери рекао је пред трећи меч серије да верује да ће његова екипа и у предстојећем мечу против Црвене звезде мтс пружити максимум и бити достојна дреса који носи. 

"Прве две утакмице су само још једном потврдиле да дерби одлучују детаљи, једна лопта. Ништа се није променило у односу на почетак серије - Црвена звезда је и даље фаворит, а ми имамо наше снове којих се не одричемо", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Партизан је до изједначења у серији стигао у среду када је после драме и тројке Радета Загорца на три секунде до краја дошао у вођство (73:72) и задржао га до последње "сирене".

Уследила је пауза од три дана тако да ће финална борба бити настављена у суботу пред навијачима Црвене звезде мтс, тако да Андреа Тринкијери истиче да је у овом ритму утакмица, када нема много времена за предах, најважнија "регенерација.

"Ко се брже опорави од напора и задржи свежину, има предност у односу на противника. Верујем да ће моја екипа и у сутрашњем дуелу пружити максимум, да ће бити достојна дреса који носимо. То је оно што смо дужни себи, навијачима и Партизану, поручио је Тринкијери.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар