Ленард: Сумњали су... Кари: Прича није готова!

Након завршетка финалне серије НБА лиге, у којој је Торонто освојио прву титулу у историји, актери послали снажне поруке - Репторси разуверили "неверне Томе", Вориорси кажу да ће се вратити.

Кошарка 14.06.2019 | 13:06
Ленард: Сумњали су... Кари: Прича није готова!
Торонто Репторси успели су први пут у историји да освоје шампионски прстен НБА лиге, пошто су у великом финалу надиграли прваке, Голден Стејт Вориорсе, укупним резултатом 4:2 у серији.

Тим из Канаде предводио је Кавај Ленард, који је и проглашен најкориснијим играчем (МВП) финала. Он је у шестом мечу финалне серије био најефикаснији у редовима Торонта са 26 поена, 12 скокова, шест асистенција, уз две украдене лопте и две блокаде.

Он се придружио Кариму Абдулу Џабару и Леброну Џејмсу који су освајали титуле са два различита тима, након што је подигао трофеј и са екипом Сан Антонија 2014. године.

Ипак, момак из Лос Анђелеса успео је да се упише у историју најјаче лиге света као први играч који је тријумфовао у обе конференције, Источној и Западној, и који је понео титулу МВП.

"Желео сам да правим историју овде. То сам и урадио, иако су много сумњали у мене", рекао је Ленард.

"Имао сам сјајан систем подршке у овом клубу након доласка из Сан Антонија. Само сам напорно тренирао, вредно радио и размишљао о испуњењу овог циља у Торонту. Дошао сам у нови тим код новог тренера који је исто размишљао као и ја како донети пехар, и успели смо у томе", навео је Ленард.

А Ник Нурс, који је већ у дебитантској сезони у НБА у којој је као први тренер водио екипу направио велики успех, истакао је да су веровали и да их је то водило до пехара.

"Било је много лоших брејкова. Наставили смо да играмо као да им нико не недостаје. Било је много тензије, на највишем нивоу, оба тима очајнички су хтела трофеј", рекао је тренер Торонта.

На другој страни, Голден Стејт доживео је много пехова. Повреде Кевина Дурента и Клеја Томпсона и те како су утицале на тим Стива Кера.

"Више од пораза ме боли лош осећај због повреда играча", навео је тренер Вориорса.

"Оне су део НБА, као и сваког спорта, и имају велику улогу. То је природа, можемо сада да причамо шта би било да смо били комплетни, али није више важно".

"Ратници", упркос болној истини, немају намеру да одустану, што су одмах и поручили јавности.

"Мислим да сви размишљају да је ово наш крај, али то није паметно. Још нисмо завршили… Вратићемо се", рекао је Дрејмонд Грин након завршетка финалне серије.

И Стеф Кари имао је исту поруку.

"Прича није готова", кратко је прокоментарисао један од најбољих играча Голден Стејта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар