Катастрофа за катастрофом: Клеју отишли лигаменти!

Катастрофа и велико срце Клеја Томпсона. . .  Серија пехова Голден Стејта у овосезонском плеј-офу НБА лиге се наставила тешком повредом Клеја Томпсона.  Томпсон је доживио другу повреду у НБА финалу ове сезоне, али овога пута много озбиљнију. . .  Клеј покидао АЦЛ! Отишао до тунела, вратио се и погодио два пенала! Хтео да настави даље, али. . .  Најтужнији крај за једног од најбољих шутера данашњице и каква храброст и одлучност. . .

Кошарка 14.06.2019 | 11:12
Катастрофа за катастрофом: Клеју отишли лигаменти!
Један од најбољих шутера у историји лиге је покидао лигамент колена у трећој четвртини шесте утакмице финала против Репторса.

Томпсон је уз помоћ лекарског особља напустио салу, али се ипак вратио како би извео два слободна бацања и, у том тренутку, донео својој екипи пет поена предности.

Он је на крају био најефикаснији у редовима Вориорса са 30 поена, али су они поражени и нису успели да одбране титулу.

Томпсонов наступ је био под знаком питања и због претходне повреде, међутим он је на своју одговорност одлучио да се појави на паркету.

Предвиђа се да би на терен могао да се врати, у најбољем случају, око Ол-стар викенда, али је могуће да пропусти и целу сезону.

Нова тешка повреда у Вориорсима!

Након што је у петој утакмици НБА финала Кевину Дуренту страдала Ахилова тетива, и због чега је хитно оперисан, у шестом мечу серије једну од најтежих повреда у спорту доживио је и Клеј Томпсон пошто је покидао лигаменте лијевог кољена.

Томпсон је крајем треће дионице кренуо на закуцавање, сустигао га је Дани Грин и покушао да га изблокира, а кошаркаш Вориорса се незгодно дочекао и ухватио за кољено.

Превијао се од болова на паркету прије него што је ушла љекарска екипа да му помогне и одмах се видјело да је у питању значајна повреда, а најгорег се прибојавао и Стеф Кари који се на другом дијелу терена држао за главу...

Томпсон није могао да се врати на паркет, а "Оракл арену", која од наредне сезоне више није дом Голден Стејта, напустио је на штакама.

Његов агент Грег Лоренс потврдио је за ЕСПН да је у питању "кидање" лигамената кољена што у најгорем случају може да значи годину дана без кошарке, колико се прогнозира и Кевину Дуренту због Ахилове тетиве.

Обојица ће постати слободни агенти овог љета...



Живот је чудо! Док Торонто, па и цела Канада славе чудесни подвиг Репторса предвођени Кавајем Ленардом, Оукленд тугује из више разлога. Није више толико ни важно што нема трећег узастопног шампионског прстена, ни што се финале није продужило до седме утакмице, јер је здравље људи у питању... Клеј Томпсон је доживео најтежи бродолом у каријери пошто је претрпео кидање предњих укрштених лигамената и то четрнаест и по минута пре краја утакмице!

Хорор прича једног од најбољих шутера данашњице... Човек који је целе сезоне имао проблема да нађе себе у тиму накрцаном суперзвездама играо је врхунску ролу у шестој утакмици и био њен најефикаснији играч с 30 поена, пре него што је доживео лом који уме да промени живот професионалног спортисте... Све се дешавало на два и по минута пре краја треће четвртине, у тренутку када је Клеј Томпсон покушао да закуца из брзе контре. Уместо закуцавања, Клеј је ушао у мало јачи контакт с Денијем Грином, после чега се лоше дочекао на леву ногу - на снимку се види да је лева нога била под углом у којем АЦЛ пуца- и то је било то... Клеј се одмах ухватио за лево колено и показао да је то његов крај. Саиграчи и чланови стручног штаба помогли су му да устане, после чега је кренуо према тунелу уз велики аплауз домаће публике... Стеф Кари је целу ситуацију посматрао у потпуној неверици, свестан да је готово немогуће да се тако нешто дешава у том моменту... Али, Томпсон тада није рекао последњу реч у овом финалу!

Иако је већ био у рестриктивном простору и близу свлачионице, Томпсон се у једном моменту окренуо и пошао назад на паркет, а ходао је без помоћи других... Изашао је на паркет и вратио наду присталицама Голден Стејта да повреда ипак није теже природе. Стао је на линију слободних бацања, погодио оба шута и желео да настави даље с игром! Почео је да скакуће и креће се према свом рекету, у нади да ће бол престати и да ће успети да извуче још тих четрнаест и кусур минута. Али, у потпуно фанатичној жељи да помогне тиму спречили су га клупски доктори! Наиме, игра је заустављена непосредно пошто је Томпсон погодио два пенала и отрчао ка свом рекету. Стив Кер и клупски доктори показали су му да мора напоље, због чега је он тихо негодовао, а тренер Голден Стејта је после меча открио невероватне детаље...

"Клеј ми је у том моменту пришао и рекао: 'Потребна су ми само два минута и бићу спреман да наставим утакмицу'. Доктор ми је само неколико тренутака раније поручио да је Клеј завршио своје и да је повредио АЦЛ", рекао је Кер.

Клеј Томпсон сезону завршава с просеком од 21,5 поена, 3,8 скокова и 2,4 асистенције на 78 утакмица. Тешко да је ико могао да замисли тежи и тужнији начин да заврши сезону... Према првим проценама Томпсонов опоравак могао би да траје до краја фебруара или чак краја марта, а питање је да ли ће уопште и када бити спреман за повратак на терен... 

Какав је борац Клеј Томпсон...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар