Српски Сакраменто: Потписује и Кокошков!

Све је бројнија српска колонија у Кингсима. . .

Кошарка 14.06.2019 | 10:34
Српски Сакраменто: Потписује и Кокошков!
Игор Кокошков има нови посао!

Доскорашњи тренер Финикса, који је добио отказ послије промјене "врхушке" у клубу, и који је био кандидат за тренера Мемфиса, на крају је прихватио понуду Сакрамента да постане помоћни тренер у тиму из Калифорније.

Игор Кокошков ће тако од наредне сезоне сарађивати са Луком Волтоном, новим тренером Кингса, поново из улоге асистента коју је имао све до самосталног посла прошле године у Сансима.

Ово истовремено значи да се српска колонија у Сакраменту поново повећава, па су тако ту од раније генерални менаџер Владе Дивац, помоћник му је Пеђа Стојаковић, док су од кошаркаша ту Немања Бјелица и Богдан Богдановић.

Надамо се да ће се и Игор Кокошков лијепо уклопити са њима, као што је то било у Јути, Кливленду, Клиперсима, Детроиту, Орланду...

Има искуство, младо "језгро" тима је на окупу, па да видимо Кингсе!

Српска колонија у главном граду Калифорније постала је јача за још једног члана... Донедавни тренер Финикс Санса биће нови члан стручног штаба Лука Волтона у Сакраменту, иако је био међу кандидатима за тренера Мемфиса. Међутим, оберучке је прихватио позив Влада Дивца и тако постао пети Србин у организацији после Богдана Богдановића и Немање Бјелице, односно Пеђе Стојаковића као помоћника генералног менаџера...

Кокошкову ће ово бити седма улога асистента у једном НБА клубу после Лос Анђелес Клиперса, Финикса, Кливленда, Орланда, Јуте и Детроита, где је освојио НБА прстен 2004. године.

Подсетимо, као тренер у свом првом самосталном ангажману на клупи једног НБА тима имао је скор 19-63, али је радио у готово немогућим условима, без правог плејмејкера целе сезоне и у недовољно испланираној клупској реорганизацији...

Игор Кокошков у свом тренерском портфолију има златну медаљу с репрезентацијом Словеније на Европском првенству 2017. године, када су Змајчеки остварили свих девет победа на путу до постоља.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар