Леброн је успио!

Лејкерси броје играче за трејд године! У међувремену, Кајри Ирвинг одлучио је да изађе из уговора са Селтиксима годину дана пре његовог истека и као слободан агент сачека почетак јула, односно преговоре са заинтересованим странама.

Кошарка 14.06.2019 | 09:03
Леброн је успио!
У преговорима са Њу Орлеанс Пеликансима око трејда једне од највећих НБА звезда остали су, судећи према "првом" америчком новинару, Адријану Војнаровском, још само Лос Анђелес Лејкерси и Бостон Селтикси.

Међутим, када је један од најутицајнијих агената у америчком профи спорту, Рич Пол, изјавио да је менаџменту Селтикса поручио да могу да преговарају са Пеликансима, али да не могу да очекују да ће Ентони Дејвис остати у Бостону дуже од једне сезоне, Сједињене Државе су то схватиле на једини могући начин - да Еј-Ди прелази у Лејкерсе.

Ова комбинација "инсајдерских" текстова Војнаровског, чији се извори увелико не доводе у питање и ретких медијских наступа првог човека "Клач спортс" агенције, којег је Леброн Џејмс упознао на аеродрому где је продавао реплике дресова у комбију и учинио га једним од најмоћнијих људи на тржишту, навела је многе "ситније" изворе да констатују да је трејд између Њу Орлеанса и Лос Анђелеса договорен и да ће у другом смеру кренути Брендон Инграм, Лонзо Бол и Кајл Кузма.

То, наравно, није тачно, а да ли ће бити? Одговор би требало да добијемо до 20. јуна, када је заказан НБА драфт.

Поједини извори наводе да је Ирвинг намеравао да заједно са Дурентом пређе у редове Бруклин Нетса или Њујорк Никса, који су покушавали да приволе Ентонија Дејвиса, али да је тешка повреда Ахилове тетиве прве звезде Голден Стејт Вориорса покварила те планове...

Пеликанси, које је срећа на лутрији частила правом првог избора, инсистираће на томе да преговори буду готови пре него што комесару НБА лиге Адаму Силверу буду доставили коверат са својим избором.

До тада, тврди популарни Вој, Пеликанси и Лејкерси контактираће генералне менаџере широм САД како би пронашли заинтересовану страну за "улазак" у овај трејд. Водећи новинар мреже ЕСПН тврди да франшиза из Ел-Еја на тај начин жели да укључи право избора са четврте позиције на драфту, а искључи Кузму, који се током претходне сезоне наметнуо и у тандему са Џејмсом и као лидер у утакмицама у којима "Кинг" није играо због повреде.

У међувремену, Кајри Ирвинг одлучио је да изађе из уговора са Селтиксима годину дана пре његовог истека и као слободан агент сачека почетак јула, односно преговоре са заинтересованим странама.

Овог лета до сада незабележен број врхунских кошаркаша постаће потпуно или делимично слободни агенти, почев од тешко повређеног и оперисаног Кевина Дурента и прве звезде плеј-офа Каваја Ленарда. Ту су још Ирвинг, Кемба Вокер, Клеј Томпсон, Џими Батлер, Данђело Расел, Тобајас Херис, Кристапс Порзингис, Крис Мидлтон, Никола Вучевић, Демаркус Казинс, Џулијус Рендл, Ал Хорфорд, Марк Гасол, Бојан Богдановић, Брук Лопез, Деандре Џордан, Малком Брогдон, Никола Миротић, Горан Драгић, Дани Грин, Џеј-Џеј Редик, Харисон Барнс, Маркус Морис, Тадијус Јанг, Руди Геј, Рики Рубио, Дерик Роуз…

Ентони Дејвис постаће слободан агент на лето 2020. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар