"Убиј Србина" уништиће Хрватску

Лидер Срба у Хрватској Милорад Пуповац оцијенио је данас да повици "Убиј, убиј Србина" и линчеви као у Супетру нису опасност само за Србе, већ и за Хрватску, те да би хрватски државни врх требало одлучније да говори о тим појавама.

Регион 13.06.2019 | 12:03
"Убиј Србина" уништиће Хрватску
"Тај поклич ће на крају доћи главе Хрватској. То је поклич који уништава ову земљу из дана у дан и уколико се томе не супротстави, он ће је уништити до краја", рекао је за РТС Пуповац, који је предсједник Самосталне демократске српске странке.

Додао је да није илузија говорити Србима да је безбједно живјети у Хрватској и да они памте гора времена када су подметане експлозивне направе, а повратници убијани.

Свакодневне увреде и напади на Србе су, како је рекао, нови талас националистичког и шовинистичког, а неријетко и клерофашистичког политичког дјеловања, које је могуће јер постоје политички, вјерски и псеудодржавни ауторитети који то подржавају.

Коментаришући свој жесток говор јуче у Хрватском сабору, када је рекао да је хрватска земља мржње и насиља, Пуповац је указао да је неопходно рећи ствари које су тачне да би се друштво освијестило и да би се срело са стварношћу са којима живе људи друге националности и других опредјељења.

Упитан да ли размишља о свом даљем учешћу у владајућој коалицији, напомиње да су такве увреде општедруштвени феномен и да то није толико повезано са тим да ли је неко члан владајуће коалиције.

Ради се, како каже, о наслијеђу које се пробудило 2013. године и које никако да се стиша.

"Мета тих напада нисам само ја, већ сви који другачије мисле од тих мрзитеља и насилника", наводи Пуповац.

Коментаришуци питање безбиједности сезонаца из Србије, Пуповац указује да инциденти из Супетра и Дубровника говоре да постоје ризици, али и храбре реакције.

Полиција чини све, али то није довољно, каже Пуповац и додаје да обавјештајна заједница мора да зна шта се дешава у групама које су извор насиља, да правосуђе мора ствари да назива правим именом и да је неопходно да се огласе друштвени ауторитети.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дујаковић

13.06.2019 10:19

Браво гос.Пуповац ви сте јако храбар човјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није

13.06.2019 12:39

лако бути Србин у Хрватској ,дивим се хеабрости гдин.Милораду Пуповцу, искрено никад у Хрватску моја нога ,опасно је и сувуше. Хрвати ,су пуни мжње и та патолошка мржња ће их уништити .

Name

Гени

13.06.2019 10:41

Пуповац брани ставове и свака част, међутим Хрватску неће нико осудити за ове повике, јер ни за горе нису осуђени. Почев од Бљеска и Олује, они су награђени државом, а за све касније ексцесе, гдје су страдали повратници, или туристи,..., никад их нико није осудио. Њима је то у генима, малобројни су коректни, већина је задојена мржњом према Србима. Не требамо себе заваравати, нису нам никад били пријатељи, чак су ишли до неконтролиссне агресојр, част понеком појединцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Ј.С

13.06.2019 10:43

Проблем срба је тај сто немозете ниста коцити у Хрватској као сто то мозете у Босни и то је то сто ви немозете поднијети,Хрватска је у ЕУ само зато сто се ви срби ту ниста не питате.... Свугдје гдје се ви ниста не питате напредује Црна Гора,Хрватска,Словенија само ви стојите у мјесту и плацете како вас сви мрзе........

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

13.06.2019 11:17

Ево ја ти од срца желим да и теби и твојима буде као Србима у Хрватској. Дакле, ни мање, ни више. Исто, па да видим да ли би тако причао. Очистили сте етнички хрватску од Срба и за награду добили државу. За онолике злочине нико није одговарао, али одговараћете, запамтите добро.

Name

Дујаковић

13.06.2019 18:25

за Б.Ј.С. Онај који подрзава криминалне радње требо бих сам себе питат куда га то води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

14.06.2019 03:49

Пуповцу је Република Хрватска дала све а он лаје на њу.Пуповац је увијек у власти били лијеви или десни.Пуповац је изгледа дозивотни представник срба у Хрватској тј. Тито.Пола срба који су протјерани из Хрватске могу се захвалити Пуповцу.Гдје је пет милиона евра за банку које је Србија издвојила и дала Пуповцу.Гдје је јос најмање пет милиона евра из осталих донација.Господине Пуповац немојте молим вас висе да се бринете за Србе у Хрватској јер васом бригом нестаце и ово Срба сто је остало у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ