Видео: Загорац - од трагичара до хероја!

Индекс у минусу, шут 0/6! Кошаркаш Партизана Раде Загорац тројком је донео победу својој екипи у "вечитом" дербију са Црвеном звездом.  Меч винер Загорац: Не смеш да потонеш и одеш кући као губитник! „Било је превише вруће да се уђе у продужетак“, поручио љубимац Гробара.

Кошарка 13.06.2019 | 08:42
Видео: Загорац - од трагичара до хероја!
Загорац је добио одговорност од тренера Андрее Тринкијерија и, на три секунде до краја, погодио преко Билија Берона.

Занимљиво је да је првобитна акција италијанског тренера била за Маркуса Пејџа, али да је лопта завршила у рукама Загорца након што је тренер противничког табора Милан Томић прочитао намеру црно-белих и позвао тајм-аут.

До судбоносног тренутка Раде је шутирао 0/6 за три поена, имао два скока, ниједну асистенцију, а индекс му је износио сабласних -5 (завршио са -2) за нешто више од 23 минута на паркету.

Трећи меч серије игра се у суботу од 18 часова у дворани "Александар Николић", а домаћин је бранилац титуле КЛС Црвена звезда.



Кроз много успона и падова ове сезоне је пролазио Раде Загорац. Његово издање у вечерашњем дербију осликало је и учинак у претходних неколико месеци. Мучио се са шутем, није га ишло, али је онда победоносним кошем постао љубимац Гробара.

Били су то највреднији поени у досадашњој каријери потенцијалног репрезентативца Србије. Међутим, после меча је деловао хладно. „Јако захтевна утакмица, пре свега захтевна серија. Били смо сведоци како је било тешко играти у овој хали, јако је загушљиво. Верујем да је играчима Звезде и нама можда и најтежа утакмица у том парамтеру. Мишићи, мозак и тело не могу најбоље да функционишу“, биле су прве речи Радета Загорца.

И даље себе није стављао у први план.

„Драго ми је што смо поравнали резултат, сада се враћамо на „њихов терен“. Имамо шансу да ми сада направимо брејк, и да се приближимо за корак освајању титуле.“

Тек онда је почео да одмотава филм кључног тренутка. Питање је било везано за Тринкијеријеву замисао. Тачније, да ли је било планирано да лопта иде њему у руке.

„Незахвално је сад да причам шта је била замисао. Нека замисао је била да није хитно да се постигне тројка, двојка нам је била потребна за продужетак. Али
било је превише вруће да се уђе у продужетак. Хахахахаха“.

Показао је велику стабилност Раде Загорац, пошто га до тог круцијалног момента није ишло. Најблаже речено. Пре тога је имао шест покушаја ван линије 6.75. И ниједан  није погодио мету.

„Знате како, за време игре и промашујете. Не иде како замишљате. И реално имате две опције. Или да потонете, да се предате свему томе, и одете као губитник. Или једноставно да будете свесни да горе од тога не може, да преузмете шут без размишљања... Шут је овог пута ушао“, јасан је био Загорац.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар