Коме смета Правда за Давида?

У Бањалуци је настављено окупљање грађана „Правда за Давида“ због неразјашњеног убиства бањалучког студента Давида Драгичевића.  Полиција ни вечерас није дозволила да грађани и чланови групе уђу у порту храма. Из групе поручују да су данас разговарали са представницима Црквене општине који су издали допис којим моле полицију да им омогући несметан рад.

Република Српска 12.06.2019 | 21:13
Коме смета Правда за Давида?
Док полиција већ пети дан спречава чланове групе „Правда за Давида“ да приђу порти храма Христа Спаситеља у Бањалуци, један од чланова групе, разговарао је са представницима Црквене општине Бањалука.

Озрен Пердув каже да је питао протојереја који је потписао спорни допис, због чега је њему као појединцу, али и осталим грађанима забрањењо и сједање на клупе у порти храма.

Пердув каже да је суштина дописа који је црква послала на адресу ПУ Бањалука, молба да им се омогући несметан рад. Пита на који начин они ометају рад цркве и свештенства?!

Окупљени грађани поручују да их ништа неће спријечити да наставе да се боре за оно због чега се окупљају свакодневно, 443 дана,  а то су истина и правда због трагичне смрти Давида Драгичевића.

БН ТВ

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

XXЛ

12.06.2019 19:18

СРАМОТА ОД СПЦ..ВЕЛИКА СРАМОТА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

13.06.2019 04:31

Као што наш народ каже... дојадили и Богу и народу.

Name

Директ

13.06.2019 09:24

13 година, а један те исти резим. Паметноме доста.

Name

ЖИКА Ж

13.06.2019 13:21

Црква је била мјесто правде, љубави, истине, доброте, спасења, у цркву се вјерници склањали од турака, а сада црква подлегла мафији, подржава, неправду, корупцију, не осуђује убиства, забрањује приступ на земљиште и црквене објекте.

Name

Муп

12.06.2019 19:21

Ово је јако лоса порука .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

12.06.2019 19:22

Смета западним силама што не успевају да дестабилизују државу српског народа, Републику Српску, ето коме смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрр мрр

12.06.2019 22:02

Јаднице куд цес горе дестабилизације од одласка народа.Ал су ти мозак попили не знас одакле си супаљ.

Name

Ре

13.06.2019 05:28

Па и ти невјерујеш у то што си написао, па велике силе да хоће да ураде то што ти кажеш урадилеби то за дан, сјетисе само рата и гађања репетитора Козара са Јадранског мора.

Name

Свима

12.06.2019 19:37

Досадни су !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

12.06.2019 19:38

за Давида,поп ми висе неце уци у куцу.ПРАВДА за ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.06.2019 19:47

Правда за Давида смета резиму (који оцигледно крије несто) и убицама (који оцигледно имају заститу резима цим резим скреце пазњу јавности са убица на протестанте).

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

12.06.2019 20:47

ПРАВДААААААААА

Name

Лака

12.06.2019 19:58

Црква треба да буде увијек отворена за све. Ово је баш јадно а знају на излазу гурати тацну и малтене изнуђивати прилог. Ма не улазим више у њу...Богу се могу помолити било гдје !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

13.06.2019 07:55

Црква и јесте отворена за оне који ће да уђу унутра, помоле се Богу или запале свијећу на за то предвиђеном мјесту. Све остало је "прегоњење" а онда шатро Црква крива., Аха, јесте, да.

Name

доле резим

12.06.2019 20:07

Нека ми неко објасни како це доци до истине и правде палеци свијеце у цркви и сједеци на клупама око цркве????? Владајуци резим,који је убио Давида,свим силама це се трудити да се убиство никада не ријеси,исто као сто це се Давор Драгицевиц до смрти борити да се не сазна МОТИВ убиства његовог сина.И ста је сад ту црква крива???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.06.2019 22:09

А каква је ту улога полиције И тузиластва?! Иста као И у случају убиства Николе Дјуровица. Ста мене брига за Давором, мене занима то сто смо као градјани незастицени И сто се сваком може десити слуцај породица Дјуровиц. Цека момак зелено свјетло И убију га. И ником ниста.

Name

За доле резим

13.06.2019 05:08

Мало си помјешао лонце и поклопце. Смета ПзД, власти јер су исти и налогодавци и изврсиоци овог монструозног цина. Црква се огријесила о сав свој народ. Није само у питању овај број људи сто се окупља сваки дан. Они су само ту па могу доћи. Многи исто мисле али несмију, пријети им се отказом, сатанизацијом, притиском на дјецу кроз школе, послове. Народ је зауларен и дизгини се чврсто дрзе. Али то немозе дуго увјек негдје пукне, тако да ће пуци и ово. А Давор трази правду и нелупетај, па да је незнам ти стаурадио или био покојњи Давид ко има право да му одузме живот и то на који начин запитај се медједе или зртвуј ти неког свог или себе па ти онда види како ћеш, а лако је млатити о другом

Name

доле резим

13.06.2019 06:19

Повезивати погибију у саобрацајној несреци и убиство с предумисљајем и није бас нека упоредба,али се потпуно слазам да политика и политицари цине све како би заститили себе,своје сараднике,кумове,пријатеље,па цак и у најтезим кривицним дјелима.Погибија Дјуровица је била циста судбина,у погресно вријеме ,на погресном мјесту,једноставно му тако било судјено.Да је везао претлу два минута раније,мало би застао и било би црвено на семафору,не би прелазио и био би зив...И његов слуцај нема везе са насом безбједности и незастицености,ту је проблем криминални систем.И слуцај Давида Драгицевица нема везе са насом лицном безбједности,јер ко постује закон,не петља се у разне политицко-криминалне комбинације,мозе ипак релативно безбједно и нормално да зиви.Да ли неко зна за слуцај да је полиција досла по неког у његову куцу,стан,да га је одвела муцила,убила,на цисту миру?Да ли је неко осудјен за несто сто није урадио,није поцинио? Ријетко...Али је код нас проблем сто се не хапсе и осудјују они сто раде то сто раде,а краду,убијају,пљацкају...

Name

доле резим

13.06.2019 07:04

Управо ради оваквих,као овај господин који тврди да сам помијесао лонце и поклопце,зивимо у овом и оваквом систему,овом свијету криминала и безвласца...Овај господин и њему слицни,немају никакав приједлог за рјесење ситуације,за уредјење система,постављање правих људи на права мјеста,једноставно,они немају идеју с ким и с цим урадити корјените промјене (а то је једино рјесење).Да ли им то њихов капацитет дозвољава ,у то не бих да улазим,јер како објаснити одговоре,типа овог господина,који или неце да реално сагледа ствари,или не зели,или нема с цим да сабере 2+2..??? Просто и једноставно,владајуци резим је криминалан,Давид му се замјерио,ови га убили и ста ја то треба да се запитам??? И одговор је врло јасан,НИКО НЕМА ПРАВО ДА УБИЈЕ БИЛО КОГА И ЗБОГ БИЛО ЦЕГА,али ако си одлуцио да се "петљас" са таквим криминалцима,онда буди спреман и на посљедице.Рјесење...Ови сто пале свијеце,протестују,доводе коње пред ОХР,праве Индеxово позористе,дизу револуцију...све им је то за дзаба...ТРЕБА ДА ТУ СВУ СВОЈУ ЕНЕРГИЈУ ТРОСЕ НА ПРОНАЛСКУ КВАЛИТЕТНИХ,ЦЕСТИТИХ,МОРАЛНИХ ЉУДИ,ДА ИХ САСТАВЕ,ОРГАНИЗУЈУ,НАПРАВЕ ЈЕДАН НОВИ ПОКРЕТ,НОВУ ПОЛИТИКУ,СА ЈАСНОМ ВИЗИЈОМ,СТРАТЕГИЈУМ У СВИМ СФЕРАМА ЗИВОТА... и да онда са конкретним рјесењима додју на трг,у парк,у храм и казу,,,градјани то је то,хајде да мијењамо ствари!!!!

Name

Ре доле резим

13.06.2019 07:48

Оно сто је заједницко за слуцај Драгицевиц И Дјуровиц је то сто је корупција захватила све сегмент власти. Није вазно да ли је Дјуровиц страдао зато сто се насао у погресно вријеме на погресном мјесту или сто је Давид "цацкао мецку" већ је сустина у томе да је правосудни систем, увезан за полицијом И појединцима из власти, заститио оне који треба да одговарају. Невјероватан је број оних који су у томе уцествовали и то је забрињавајуце. Да ли је то убиство са умисљајем или из нехата питање је кривицног поступка, а обичан градјанин је незастицен јер из ова два слуцаја видимо да постоје они који су изнад закона. Веза итекако постоји.

Name

доле резим

13.06.2019 12:40

Потписујем сваку ријец на коментар овог господина или господје о корупцији,безакоњу,и људима који су изнад закона...Али упорно говорим,да тразњем истине и правде за Давида,Марка,Јанка или било кога ко је остецен не даје никакве резултате док се корјенито не промијени систем,политика,људи...Проблем је сто у комплетном политицком миљеу и прослом,и садасњем (бојим се и у будуцем) од 1000 људи који се баве политиком,њих 10 је способно,цестито,морално...Када се промјени систем,и људи у њему,сва убиства це се "сама" ријесити,јер неце бити нико да ради опструкције...Ово сто ПзД прави циркус,РеСтарт перформнсе,онај сними клип о полицији,онај о овом,онај о оном,па то је све јадно и залосно,и не даје ама бас никакав резултат. Ево данима "препирка" око цркве и на крају појео вук магарца.Сутра це бити расправа око трзнеог центра,прекосутра око парка на Старцевици,да ли је неко погледао неког из ПзД попријеко,да ли је добио казну за паркирање и тако ево година...и бице тако јос много година,ако...

Name

Ре доле резим

13.06.2019 13:43

У праву сте, али ја заиста не видим како овдје било ста промијенити без неког са стране. Ипак су овим народом или народима вијековима други управљали И очито је да ми нисмо у стању да се сами о себи бринемо.

Name

АМГ

12.06.2019 20:29

Смета сваком нормалном цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

12.06.2019 21:24

Свака цаст

Name

Анна

13.06.2019 06:58

Коме је Баја са папиром идол тај је збиља нормалан.

Name

Директ

13.06.2019 09:32

Додик, Рајко Васиц, Лукац, Мајкицка, Косарац, Милица Марковиц, Стевандиц. Какво друство нормалних!

Name

Директ

13.06.2019 01:57

Мафијаском резиму, који убија, унистава доказе, лазе, пљацка, манипулисе народом и тјера исте у иностранство, смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

13.06.2019 02:52

ОКРЕЦЕМО ГЛАВУ ОД ЛОПОВА ЗАУВЈЕК ПРАВДА ЗА ДАВИДА СТИДИТЕСЕ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

13.06.2019 07:46

Смета мени и свакоме ко је нормалан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.06.2019 10:38

А не смета ти пластицно смеце у ријеци, паркови са непокосеном травом, пораст стопе криминалитета, земљисте затровано канцерогеним пираленом, урбицид, лос асфалт итд.

Name

Нн

13.06.2019 08:38

Смета многима досадили су а и помало безобразни ако и погледас да њима не одговара одма си за власт а против власти цудни су нека иду у парк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.06.2019 09:35

Никоме нормалном не мозе да смета сака људи који мирно и достојанствено протествују.

Name

Е..

13.06.2019 10:59

Не лупетај, зна се зашто вам смета и очигледно нисте нормални. Да су затворили и казнили злочинце за убиства младих људи, конкретно за убиство Николе Ђ. и Давида Д., до ових окупљања, дешавања не би дошло. Како можеш почупати саднице дуње уз Врбас, коме то смета?!

Name

@Роки

13.06.2019 09:23

Чуј га, несметан рад, народ смета цркви ,а чија је црква, јели то приватна компанија. Народ и црквено двориште треба прогласити ,окупираном територијом .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

13.06.2019 11:15

ПРАВДА ЗА ДАВИДА СМЕТА ОНИМ КОЈИ СУ ГА МАСАКРИРАЛИ ПА УБИЛИ,И ОНИМ КОЈИ УЧЕСТВУЈУ У ЗАТАШКАВАЊУ ТОГ ТЕШКОГ ЗЛОЧИНА. НИСУ СЕ НАДАЛИ ТАКВОЈ РЕАКЦИЈИ ГРАЂАНА.АЛИ ПОЛАКО,КАЗНА ЋЕ ДОЋИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

младен

13.06.2019 18:04

коме је батина у руци од батине це и настрадати.неце ово довијека трајати. огласи се владико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

13.06.2019 18:45

узмите календар и процитајте црквене заповјести а једна од њих гласи молите се богу за оне на власти! Сто знаци нема везе какви су . Знаци откад је постала црква они су били у спрези и ститили једни друге а ти сиротињо јеби се ко презиви , презиви,!!!

ОДГОВОРИТЕ