Лука Јовић потписао и промовисан!

Потписао! Лука Јовић и Флорентино Перез обавили службени део. . .  Српски нападач у среду је обавио лекарске прегледе, затим је потписао уговор са Реал Мадридом, а онда је први пут крочио на терен стадиона "Сантјаго Бернабеу". Спектакуларну промоцију пратило је неколико хиљада навијача.

Фудбал 12.06.2019 | 15:29
Лука Јовић потписао и промовисан!
Неколико месеци најављивани трансфер Луке Јовића (22) у Реал Мадрид озваничен је у среду. 

Српски нападач постао је члан "краљевског" клуба, трансфер из Ајнтрахта, вредан 60 милиона евра, потврђен је потписом који су на уговор око 13 часова ставили Јовић и председник Реала Флоренитино Перез.

Занимљиво, пре тачно 10 година, 11. јуна 2009, Реал је направио спектакуларну промоцију Кристијана Роналда, који је тада прешао из Манчестер јунајтеда за 100 милиона евра.

Јовић је пре него што је сео за сто за Перезом успешно прошао лекарске прегледе. Први човек Реала и српски нападач су се затим обратили препуној сали.

"Најсрећнији сам човек у овом тренутку, даћу све од себе да помогнем Реалу да освоји још много трофеја. Хвала свима", кратко је рекао прилично озбиљни Јовић, четврти најскупљи нападач у историји славног клуба.

Перез је био нешто дужи.

"Лука, постао си играч клуба са 13 титула првака Европе. Драго ми је што си изабрао Реал, знамо да си се борио за то. Имао си сјајну сезону, али је пред тобом сада изазов у каријери. Бранићеш боје најтрофејнијег клуба света", рекао је Перез и честитао Јовићу.

После уводног дела Јовић је изашао на терен култног стадиона и представио се и навијачима, којих је било неколико хиљада. Српски репрезентативац делио је лопте, сликао се и на крају пољубио грб најтрофејнијег клуба, због чега је добио овације са трибина.

Лекарски прегледи успешно су обављени овог преподнева, параф на шестогодишњи уговор - стављен! Лука Јовић обукао је бело и стао пред камере и фотоапарате стотина шпанских колега! Јер Лука Јовић од данас је и званично нови играч највећег клуба на свету - Реал Мадрида! И званично је најскупљи нападач у историји тог великана - 60.000.000 евра!

Краљевићи су још синоћ на Сурчин послали специјални авион који је српског репрезентативца превезао до Мадрида. Млада репрезентација отпутовала је у Порторож на завршне припреме пред старт Европског шампионата за младе, а Јовић је добио дозволу селектора Горана Ђоровића да остане дан дуже и опосли ово што се може сматрати најслађом обавезом у досадашњој каријери.  

Око стадиона Сантијаго Бернабеу окупило се на хиљаде навијача још пре поднева, иако је промоција била заказана за 13.00. Прво је обављен онај званични, службени део, када је Србин са Флорентином Перезомпотписао уговор, а после тога уследило је фотографисање у трофејној сали, односно прве изјаве. Пре него што је изашао за говорницу први човек клуба срдачно је загрлио новајлију...

"Желимо добродошлицу Луки Јовићу. Сада си играч Реал Мадрида, клуба који је освојио 13 титула у Лиги шампиона. Хвала ти што си одабрао наш дрес у ком ћеш наставити да растеш као један од најбољих нападача. Имаш само 21 годину и у једном си од најтрофејнијих клубова на свету", казао је Перез и поручио да је ово тек почетак изграње новог пројекта којим људи из клуба желе да испуне жеље милиона навијача широм света. 

Занимљиво, Лука је говорио на српском језику...

"Добро јутрос свима. Хвала вам што сте дошли. Ја сам данас најсрећнији дечак на свету. Сигуран сам да сам одабрао најбољу опцију. Даћу све да помогнем Реал Мадриду да освоји све", кратак је био Јовић, после чега се упутио у свлачионицу да се припреми за први наступ пред захтевном мадридском публиком.

Званичних података колико ће Јовић зарађивати на Бернабеуу нема, али МОЗЗАРТ је претходних дана писао о томе. Према нашим сазнањима најтрофејнији клуб света обезбедио је бившем нападачу Црвене звезде такозвани растући уговор. У свакој наредној сезони зарађиваће 250.000 евра више него у претходној. Прве сезоне Јовићу су загарантована примања од 4.000.000 евра. Већ од јуна 2020. године за 12 месеци инкасираће 4.250.000 евра. Оне тамо сезоне 4.500.000, а у последњој години уговора имаће годишњу плату од 5.250.000. Јасно је међутим да ће Лука сам креирати своју судбину у Реал Мадриду. Ако буде наставио да терорише голмане као у последњој сезони у Ајнтрахту, некадашњи члан Црвене звезде моћи ће да рачуна на продужетак сарадње са Реал Мадридом. Или још боље - нови уговор пре истека постојећег са још јачом платом.

Подсећања ради, Јовић је у Франкфурт дошао на лето 2017. и у првој сезони под командом Ника Ковачапостигао осам голова. Испоставило се међутим да је то било само загревање. Протекле сезоне код Адија Хитера чак 17 лигашких голова и осам асистенција на 32 бундеслигашка меча. Приде и 10 голова у 14 мечева Лиге Европе и друго место на листи најбољих стрелаца тог такмичења, одмах иза Челсијевог Оливијеа Жируа. 

Не можемо баш да кажемо да Реал није питао за цену. Потрајало је то ценкање, али на крају су у Мадриду схватили шта губе ако не појачају понуду (Барселона је ситуацију пратила из прикрајка, вребала све време, претила, чекала кикс великог ривала) па је договор је коначно постигнут пре десетак дана. 

Сада наш ас пун елана - у то не сумњамо ни најмање - одлази на ЕП за младе. А онда, велика сцена. Највећа. И Лука Јовић на њој. Према неким проценама прву утакмицу у белом дресу Краљевског клуба могао би да одигра већ 21. јула, за када су Мадриђани заказали прву проверу на припремама. Занимљиво, ривал ће им бити Бајерн, један од конкурената у борби за Јовићев потпис.   

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Педја химселф

12.06.2019 16:33

Нек ти је са срецом дјецаце и нек те бог цува!

ОДГОВОРИТЕ